NIKOLA FALLER Iduće godine Slama će predstavljati Osijek i Hrvatsku u Peruu na dvomjesečnoj umjetničkoj ekspediciji

Nikola Faller, predsjednik udruge SLAMA

Prostor Udruge SLAMA, s galerijom, ateljeom/dnevnim boravkom, te glazbenom prostorijom za mlade bendove, uredom, čajnom kuhinjom i skladištem, Udruga je dobila na korištenje od Grada Osijeka. Uloženo je puno rada, truda i vlastitih sredstava u sređivanje i opremanje nekoć vrlo derutnog i zapuštenog prostora u Tvrđi, na adresi Firingerova 3. O projektu „Kreativni laboratorij“, planiranim projektima te skorašnjim odlaskom u Peru na umjetničku, dvomjesečnu ekspediciju, govori predsjednik udruge, Nikola Faller.

  • SLAMA – Udruga za poticanje umjetničke svijesti u društvu iz proračuna je grada Osijeka u 2018. godini za projekt „Kreativni laboratorij“ dobila 29.622,54 kuna. O kakvom je projektu riječ?

„Kreativni laboratorij“ je projekt koji je nastavak i razgradnja projekta „Četiri godišnja doba“, koji se održavao u parkovima, a kojim smo pratili četiri godišnja doba. Kako je SLAMA u suradnji s gradom Osijekom došla do prostora u Firingerovoj 3, počeli smo s galerijskom aktivnošću i koncertima za mlade u suradnji s grupom „Harvo jay“, mladim osječkim sastavom.

SLAMANJE U sklopu Kreativnog laboratorija održavamo dva godišnja doba – proljeće i jesen, a imamo i šest programskih točaka koje smo nazvali Slamanje. To su izložbe u kombinaciji s koncertom i kulinarskom aktivnošću.

Na Slamanjima gostuju ne samo osječki umjetnici, već i umjetnici iz drugih dijelova Hrvatske, pa i međunarodni izvođači.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što će se on utrošiti?

Mi smo zaista presretni dobivenim iznosom. On se utrošio na plaćanje putnih troškova izvođača, skromne honorare umjetnika i glazbenika, materijale, produkciju, ozvučenje, osvježenje, itd.

  • Koliko članova trenutno broji vaša udruga? Tko vam se sve može pridružiti?

Naša udruga trenutno broji oko 50 aktivnih članova, a podupirućih članova imamo više od 100.

  • Provodite li još kakve projekte ili aktivnosti, osim gore navedenoga? Koje?

Najvažniji događaji koje provodimo su SLAMA LAND art festival, naš dugogodišnji festival. Potom projekt „Četiri godišnja doba“ i „Kreativni laboratorij“, koji je nastavak projekta „Četiri godišnja doba“.

PONOS Također, početkom sljedeće godine naša će udruga predstavljati grad Osijek i Hrvatsku u Peruu na jednoj dvomjesečnoj umjetničkoj ekspediciji, na što smo izrazito ponosni.

  • Kako ocjenjujete suradnju s gradom Osijekom? Pomaže li grad Osijek rad vaše udruge na još neki način?

Jako smo zadovoljni suradnjom s gradom Osijekom. Presretni smo i oko dobivenog iznosa, danog prostora, ali i toga što nas je grad prepoznao kao partnere.

VAŽNA PODRŠKA U sređivanje prostora uložili smo vlastita sredstva, a grad nas zauzvrat podržava u našoj programskoj aktivnosti.

U suradnji s gradom i još nekim udrugama pisali smo projekt za europske fondove, ali projekt, nažalost, nije prošao. No, tu je puno bitniji taj partnerski odnos grada prema različitim udrugama koje predstavljaju grad Osijek.

  • Grad Osijek je ponovno dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost proračuna osnova je demokracije jer svima treba biti vidljivo što se i kako radi. Drago nam je što je trud našeg grada prepoznat i što grad Osijek tu prednjači.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

1 komentar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: