Otvoren Ured Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

 

Predstavljanje ovlasti i aktivnosti Ureda Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, koji će pokrivati pet županija: Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku, Požeško-slavonsku i Virovitičko-podravsku održano je u Hotelu Osijek.

NEZAVISNI Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom nezavisna je državna institucija čija je osnovna uloga zaštita, praćenje i promicanje prava i interesa osoba s invaliditetom na temelju Ustava Republike Hrvatske, međunarodnih ugovora i zakona.

U slučaju kršenja prava osoba s invaliditetom, Pravobraniteljica je ovlaštena tražiti očitovanja, obavještavati, predlagati mjere, davati preporuke, upozoravati te zahtijevati izvješća o poduzetom.
Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom je Anka Slonjšak., a imenovao j je Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske.

– Grad Osijek partner je Ureda Pravobraniteljice od samog početka – osigurao je ispred ulaza u Ured pravobraniteljice parking za osobe s invaliditetom, a sudjelovao je i u opremanju prostora – poručio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota, izrazivši zadovoljstvo što ova institucija svoja vrata otvara upravo u Osijeku i tako se približava onima kojima su njihove usluge i pomoć u ostvarivanju prava neophodni.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: