Električna vozila u gradskom sustavu

 

U sklopu projekta I-SharE LIFE 50 električnih vozila u četiri grada Lombardije u Italiji (Busto Arsizio, Bollate, Bergamo i Como) i osam električnih vozila u gradu Osijeku koristit će se naredna 32 mjeseca kroz sustave dijeljenih vozila.

– Prema mojim saznanjima, grad Osijek i u ovome prednjači u Hrvatskoj, jer ovakav oblik integracije električnih vozila u sustav javnog prometovanja kod nas još nije poznat. U narednom razdoblju stići će i bicikli, oni uobičajeni i električni, pa ćemo kroz ovaj projekt provjeriti je li moguće u javni sustav uključiti ova prijevozna sredstva, a time i smanjiti količine emisija stakleničkih plinova iz cestovnog prometa i urbane mobilnosti. U početku će se vozila koristiti u gradskom sustavu, a nakon toga će od toga koristi imati i naši građani – poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić na primopredaji električnih vozila.

TRANZICIJA Cilj I-SharE LIFE projekta je smanjenje broja konvencionalnih osobnih vozila s unutarnjim izgaranjem u uporabi u gradovima, čime se smanjuje pritisak emisijskih čestica na atmosferu u navedenim urbanim područjima i demonstrira tehnološka i ekonomska održivost tranzicije na sustav dijeljenih električnih vozila u manjim i srednjim urbanim područjima Italije i Hrvatske.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: