DUBRAVKO LAŽETA Organiziramo 4. Multimedijalni festival zdravlja i kampanju zagovaranja promocije zdravlja

Udruga Građanska prevencija „Osječka škola“ nevladina je, neprofitna organizacija osnovana 2003. Od 1996. godine organizirana je kao neformalna inicijativa građana i volonterski aktivno djeluje u radu s djecom i mladima, te osobama s posebnim potrebama. Glavni ciljevi udruge su prevencija ovisnosti i nasilja. O projektu „4. multimedijalni festival zdravlja“ govori koordinator i izvoditelj projektnih aktivnosti, Dubravko Lažeta.

  • Građanska prevencija „Osječka škola“ iz proračuna je grada Osijeka u 2018. godini za projekt „4. multimedijalni festival zdravlja“ dobila 12.000 kuna. To je vaš već tradicionalni projekt. Što ste pripremili ove godine?

Stručni tim izvoditelja projekta u suradnji sa brojnim stručnim suradnicima, pripremio je brojne aktivnosti koje se provode kroz multimedijalne radionice sa svrhom ostvarenja cilja usmjerenog prema prevenciji štetnih posljedica kod ciljane skupine djece i mladih.

MANIFESTACIJA Pored brojnih radionica, održat će se značajna manifestacija pod nazivom „4. Multimedijalni festival zdravlja“, kao i kampanja zagovaranja promocije zdravlja.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što će se on utrošiti? 

Zadovoljni smo dobivenim iznosom. Financijska sredstva će biti raspodijeljena, odnosno utrošena prema ugovorenim obvezama na sufinanciranje i pokriće troškova organizacije provedbe projektnih aktivnosti.

  • Provodite li još kakve projekte ili aktivnosti, osim gore navedenoga? Koje?

Udruga djeluje na području socijalne djelatnosti i zaštite zdravlja. Projekti koje udruga provodi odnose se na navedeno područje.

  • Kako ocjenjujete suradnju s gradom Osijekom? Pomaže li grad Osijek rad vaše udruge na još neki način?

Suradnju s gradom Osijekom pozitivno ocjenjujemo.

POMOĆ Grad Osijek pomaže rad udruge, sukladno kapacitetima ljudskih resursa i pružanjem podrške prilikom određenih rješavanja suorganizacijskih teškoća i slično.

  • Grad Osijek je ponovno dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost je izuzetno bitna. Izgradnjom lokalne sredine koja počiva na temeljima transparentnosti, moguće je stvarati okružje u kojem građani imaju povjerenje u istinitost i čistoću financijskog upravljanja. Takav pristup, rezultira većom uključenosti građana sa svrhom izgradnje lokalne zajednice po mjeri građana.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s