HANNA KLEIN Na 18. Kazališnom festivalu sudjelovalo je 300 sudionika iz šest zemalja

Hanna Klein, voditeljica projekta

Uz Međunarodni kazališni festival, Njemačka Zajednica – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj sa sjedištem u Osijeku provodi razne projekte koji, isto kao i Međunarodni kazališni festival na njemačkom jeziku imaju svoju dugogodišnju tradiciji. O 18. Kazališnom festivalu, suradnji s Gradom te drugim projektima govori voditeljica projekta Njemačke zajednice, Hanna Klein.

  • Njemačka zajednica – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj, Osijek iz proračuna je grada Osijeka za 2018. godinu dobila 5.000 kuna za projekt 18. Međunarodni kazališni festival na njemačkom jeziku. To je vaš već tradicionalni projekt. O kakvom je projektu riječ? Što ste pripremili ove godine?

Ovo je već naš tradicionalni projekt te smo ove godine postali „punoljetni“.

VELIKI BROJ Ove godine na njemu je sudjelovalo 28 grupa i skoro 300 sudionika iz šest različitih zemalja.

Festival uvijek traje tri dana – subotu, nedjelju i ponedjeljak. Nedjeljom i ponedjeljkom budu kazališne radionice za sudionike. Svake godine imamo tri poznata kazališna pedagoga koji vode radionice s različitim temama. Ove su godine gosti predavači bili iz Rumunjske, Njemačke i Austrije.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što će se on utrošiti?

Svake godine dobijemo isti iznos te taj iznos svake godine iskoristimo za različite stvari. Ove smo godine najveći dio iznosa iskoristili za same radionice – za najam prostora, opremu i materijal za radionice, kako bismo našim pedagozima priuštili sve potrebno za radionice, ali i da ostalim sudionicima te radionice budu zanimljive kako bi nas posjetili i sljedeće godine.

  • Koliko članova trenutno broji vaša udruga?Tko vam se sve može pridružiti?

Naša udruga trenutno broji oko 3000 članova iz Osijeka i okolnih krajeva.

UVJETI Generalno nam se može pridružiti svaki ljubitelj njemačkog jezika i kulture. Naš član ne mora isključivo biti član njemačke nacionalne manjine.

  • Koji su drugi izvori prihoda vaše udruge?

Drugi izvori prihoda naše udruge su donacije naših članova, članarina, prihodi iz gradskog proračuna, prihodi iz državnog proračuna iz Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske te prihodi iz njemačkog veleposlanstva.

  • Kako ocjenjujete suradnju s gradom Osijekom? Pomaže li grad Osijek rad vaše udruge na još neki način?

Suradnja s gradom Osijekom je izvrsna. Osim što dobivamo novce iz gradskog proračuna za naše različite projekte, također dobivamo i npr. štandove za korištenje za Dane nacionalnih manjina, za uskršnji sajam, itd. Također, ako slučajno imamo kakvih pitanja ili problema, sve se brzo riješi.

  • Grad Osijek je ponovno dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost gradskog proračuna vrlo je važna jer se treba znati odakle su novci došli i u što se troše, budući da su to novci poreznih obveznika i općenito svih građana.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: