IVAN JURLINA Projekt „OSC predstavlja“ namijenjen je svima koji su zainteresirani za financiranje i razvoj poslovnog pothvata

Ivan Jurlina, predsjednik udruge Osijek Software City

Osijek Software City udruga je pokrenuta početkom 2012. godine kojom osječke IT tvrtke djeluju prema lokalnoj zajednici. Cilj je postići prepoznatljivost Osijeka u svijetu kao grada u kojemu žive i rade IT stručnjaci te kao grada u kojemu djeluje puno tvrtki koje proizvode dobar softver. O projektu „OSC predstavlja“, te drugim aktivnostima koje provode govori predsjednik udruge, Ivan Jurlina.

  • Osijek Software City iz proračuna je grada Osijeka u 2018. godini za projekt „OSC predstavlja“ u području gospodarstva dobio 9.200 kuna, a za projekt „OSC predstavlja“ u području izvaninstitucionalnog obrazovanja 4.000 kuna. O kakvom je projektu riječ?

„OSC predstavlja“ zbivanje je pokrenuto od strane Osijek Software Cityja, a namijenjeno je svima onima koji su zainteresirani za financiranje i razvoj poslovnog pothvata, samozapošljavanje, rad s klijentima, prepreke u poslovanju i put do uspjeha.

POČETAK Cilj je da sudionici od predavača saznaju kako su počeli sa startupom ili tvrtkom, na kakve probleme su nailazili, na koji način su se financirali, kako su širili svoje poslovanje, s kakvim klijentima su radili…

Robotics & AI Club, novi projekt pod okriljem OSC-a, za osnovni cilj ima produbljivanje i popularizaciju fundamentalnih znanja, vještina i trendova iz područja robotike i umjetne inteligencije u Osijeku, a u želji da se svi zajedno pripremimo za robotiziranu budućnost koja dolazi. Navedeno će se postići održavanjem redovnih predavanja, radionica i konferencija na kojima će sudjelovati stručnjaci iz lokalne i šire (regionalne) zajednice.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što će se on utrošiti?

Iskreno, nismo zadovoljni dobivenim iznosima, jer kao udruga na tjednoj razni organiziramo razna predavanja/radionice s ciljem jačanja tehničke zajednice i zadržavanja ljudi u Osijeku i OBŽ.

VOLONTERSKI Sva predavanja/radionice koje radimo na volonterskoj razini, a sredstva smo utrošili u najam dvorana i kupovinu pića i grickalica s kojima bi se poslužili sudionici naših predavanja/radionica.

  • Provodite li još kakve projekte ili aktivnosti, osim gore navedenoga? Koje?

Osijek Software City osim gore navedenih projekta provodi: Digital Design Academy, Android Dev Academy, Design Talks, CodeCAMP, RoboCode, Mini Maker Faire, KulenDayze, Kitteens, Code Week, Robotic Camp te Sat Kodiranja.

  • Koji su drugi izvori prihoda vaše udruge?

Udruga se financira godišnjim članarinama pravnih i fizičkih osoba, sponzorstvima vanjskih partnera te sponzorstvima ambasada.

NAJVEĆI SPONZOR Možemo slobodno reći kako je naš najveći sponzor u 2017/2018 godini bila Ambasada SAD-a.

  • Pomaže li grad Osijek rad vaše udruge na još neki način? Jeste li zadovoljni suradnjom s gradom Osijekom?

SREDSTVA Osim navedenih sredstava za gore navedene projekte dobili smo ograničena sredstva za Mini Maker Faire 2017. i za ovogodišnje KulenDayze.

Žalosti nas činjenica da udruga koja je brendirala Osijek kao IT grad ne može dobiti veća sredstva za organizaciju aktivnosti koja su prvenstveno orijentirana za edukaciju učenika, studenata, profesora i nezaposlenih osoba koji se vide u IT sektoru. S druge strane imamo paradoks da se za druge izdvajaju veća sredstva, a mi ne vidimo da oni ostvaruju neki edukacijski, turistički ili kulturalni potencijal Osijeka.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost je važna pogotovo jer se dijeli “naš” novac tj. novac poreznih obveznika i smatramo kako bi svaki stanovnik grada Osijeka trebao znati na što se njegov troši ili kome se daje na raspolaganje.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: