BOJAN BODRAŽIĆ Suvlasnici vide da se isplati koristiti naše usluge

Samo prošle godine putem kreditne linije za sanaciju pročelja, krovova i dizala do sada su realizirane obnove u 23 zgrade, od toga 10 pročelja i 13 krovova. S obzirom da je riječ o velikim zgradama, to je i izvrstan početak promocije potencijala kreditne linije Zavoda za stanovanje. Više o tome govori direktor Zavoda za stanovanje, Bojan  Bodražić.

  • Sve je više stambenih zgrada u gradu koje se obnavljaju uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Koliko je važna uloga samog Zavoda za stanovanje prilikom prijave projekta, ali i tijekom same obnove?

Upravo su informacije o uspješno provedenim obnovama sada glavna tema prilikom razgovora s predstavnicima suvlasnika zgrada koje planiraju obnovu. Oni sad prvi puta jasno vide koliko su ti poslovi kompleksni, koliko traju pripreme, što je sve potrebno prethodno napraviti i iskomunicirati s ostalim suvlasnicima, koje su moguće zapreke prilikom ishođenja dokumentacije, koliko je važna uloga stručnjaka iz Zavoda  u procesu pripreme i nadzora projekta i kako je na kraju sve to skupa moguće financirati.

UGOVORI Ljudi nam dolaze da s njima potpišemo ugovore o upravljanju zgrada jer vide što smo napravili za druge.

  • Kako ste zadovoljni činjenicom da je većina projekata energetske učinkovitosti zadovoljila uvjete Fonda?

Svi suvlasnici zgrada koji su iskazali ozbiljnu namjeru da sudjeluju u energetskoj obnovi na kraju su i dobili sredstva ako su njihovi projekti zadovoljili propisane uvjete Fonda za zaštitu okoliša. Do sada su provedeni javni natječaji za izbor izvođača radova i donesene su odluke o izboru.

  • Kako ste zadovoljni naplativošću pričuve?

Naplativost pričuve u Zavodu je oko 90%. Tijekom 2017. podnijeli smo oko 1200 ovršnih prijedloga za naplatu pričuve putem javnih bilježnika.

REZULTATI Postupci u pogledu naplate su odlični s obzirom na sve težu materijalnu situaciju suvlasnika, odnosno ponekad objektivne nemogućnosti plaćanja duga.

  •  Odnedavno ste i predsjednik udruge Upravitelj. Što to konkretno znači i za samu poziciju Zavoda za stanovanje?

Udruga Upravitelj održava više od 80% stambenog fonda u Hrvatskoj. To će vjerojatno promijeniti i poziciju same tvrtke jer ću lokalna iskustva moći predstaviti i ostalim članovima udruge, pa ću moći i nacionalno utjecati na standarde stanovanja.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s