NIVES TRAUBER Grad ima sluha za sve naše projekte

Nives Trauber, predsjednica udruge LIKAR

Društvo likovnih umjetnika amatera Osijek – LIKAR osnovano je u cilju promicanja, razvitka i unapređenja likovne kulture i umjetnosti. LIKAR obuhvaća sve dobne skupine bez obzira na etničku, rasnu, nacionalnu, vjersku, političku i spolnu pripadnost. O projektima “Tradicionalna međunarodna likovna kolonija – Umjetnost bez granica “ i „Najplemenitije zadovoljstvo je radost razumijevanja“ L. D. Vinci  govori predsjednica društva, Nives Trauber.

  • LIKAR Društvo likovnih umjetnika amatera Osijek iz proračuna je grada Osijeka u 2018. godini za projekt “Tradicionalna međunarodna likovna kolonija – Umjetnost bez granica “ dobilo 6.000 kuna, a za projekt „Najplemenitije zadovoljstvo je radost razumijevanja“ L. D. Vinci 12.900 kuna. O kakvim je projektima riječ?

„Tradicionalna međunarodna likovna kolonija – Umjetnost bez granica“ naš je već tradicionalan projekt koji se održao početkom lipnja i trajao je tri dana, a koji svake godine okupi više od 200 slikara iz Hrvatske i regije. Sve naslikane slike daruju se u humanitarne svrhe, zbog čega smo izrazito sretni i ponosni.

DRAGI GOSTI Svake godine naši su dragi gosti djeca iz SOS sela Ladimirevci i djeca iz Udruge djece s Downovim sindromom.

Naš drugi ovogodišnji projekt „Najplemenitije zadovoljstvo je radost razumijevanja“ L. D. Vinci jest projekt koji je započeo također početkom lipnja, ali on traje i dalje, a radimo ga u suradnji s Udrugom djece s Downovim sindromom. Djeca su pravila kaširani papir, a koristile su se i druge različite likovne tehnike.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosima? U što će se oni utrošiti?

Jesmo, zaista smo zadovoljni dobivenim iznosom. Većina iznosa utrošena je u nabavku materijala, a malim iznosom pokriven je prijevoz učesnika do Baranje, gdje se tradicionalno održava naša likovna kolonija, kao i za hranu.

  • Koji su drugi izvori prihoda vaše udruge?

Drugi izvori prihoda naše udruge su članarina koja iznosi 100 kuna godišnje. Također, financira nas i jednim dijelom Osječko-baranjska županija. Također, ove smo godine imali i donaciju Vodovoda d.o.o.

DONACIJE Bude i dobrovoljnih donacija i sponzorstava.

Nije su to neki veliki iznosi, ali su dovoljni da se pokrijemo.

Provodite li još kakve projekte ili aktivnosti, osim gore navedenih? Koje?

Tijekom godine održavamo više različitih lokalnih kolonija gdje se ljudi sastaju i slikaju. Potom te slike uglavnom poklanjamo različitim udrugama u humanitarne svrhe, ovisi kako se potreba pokaže.

  • Kako ocjenjujete suradnju s gradom Osijekom? Pomaže li grad Osijek rad vaše udruge na još neki način?

Suradnja s gradom Osijekom izrazito je dobra i grad ima sluha za sve naše projekte.

UKLJUČENI Grad Osijek je već dugi niz godina uključen u rad naše udruge.

Tako smo prošle godine gradskoj zakladi „Srce grada“ poklonili slike koje su naslikali naši članovi, a koje su potom prodane na aukciji.

  • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca ove godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Smatram da je transparentnost proračuna vrlo važna, kako grada, tako i gradskih udruga. Sve ono što udruge dobiju mora se odraditi i opravdati, a grad to treba popratiti.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: