Otvoren ured Razvojno-istraživačkog centra Ericssona Nikole Tesle

Ericsson Nikola Tesla, vodeći regionalni isporučitelj komunikacijskih rješenja u operatorskom segmentu te inovativnih ICT rješenja za sustave zdravstva, nacionalne i javne sigurnosti, prometa, državne uprave, komunalnih djelatnosti i multimedijsku komunikaciju, svečano je otvorio ured Razvojno-istraživačkog centra u Osijeku.

KAPACITET Površine 1.100 četvornih metara, novi Razvojno-istraživački centar Ericssona Nikole Tesle smješten je u Kappa centru u središtu Osijeka, a ovisno o dinamici zapošljavanja, površina bi se mogla povećati do 2.500 četvornih metara.

Centar već zapošljava 30 stručnjaka koji zajedno s kolegama iz Zagreba i Splita sudjeluju u razvoju mobilnih komunikacija 4. i 5. generacije, a svoju bi budućnost ovdje mogli pronaći mladi stručnjaci koji potencijalno razmišljaju o odlasku u inozemstvo.

Otvaranje centra predstavlja pravo ulaganje u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem, koje je grad Osijek zaslužio kvalitetom, znanjem i neprekidnim trudom za stvaranjem kvalitetnih uvjeta poslovanja i života.

REGIONALNO SREDIŠTE Združeni napori akademske zajednice, privatnoga sektora te lokalne, regionalne i nacionalne vlasti u razvijenim europskim zemljama dokazani su recept za pokretanje tehnološkog, gospodarskog i društvenog razvoja određene regije, stoga je realno očekivati da će isti recept pokrenuti razvoj Osijeka i Slavonije te da će dolaskom Ericssona Nikole Tesle Osijek postati regionalno središte ICT sektora.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: