Poduzetnicima dodijeljeno 1,2 milijuna kuna

Kako bi ojačao konkurentnost nastupa osječkih poduzetnika na tržištu, Grad Osijek već peti put ove godine dodjeljuje bespovratne potpore poduzetnicima.

1. ožujka 2018. godine Grad je raspisao Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva u 2018.

UVJETI Korisnici potpore po Javnom pozivu mogu biti mikro, mali i srednji poduzetnici, isključivo trgovačka društva, obrti i zadruge, a jedan se poduzetnik može prijaviti za više mjera te ostvariti pravo na maksimalan iznos potpore ne veći od 70.000,00 kuna.

U poslovnom prostoru tvrtke Inchoo d.o.o. gradonačelnik Ivan Vrkić dodijelio potpore poduzetnicima, njih 15, u ukupnom iznosu od 208.315,40 kune. Potpore su dobili Kuća peciva, pekarski obrt, XENIOS d.o.o., Katijer, obrt za ugostiteljstvo, BEOS d.o.o., Hidrant zaštita d.o.o., INCHOO d.o.o., Mirakul d.o.o., Spin d.o.o. Osijek, Abakus d.o.o., Mikica OS d.o.o., Urar Živković d.o.o., Aeris IT d.o.o., Pivovara Legionar d.o.o., CMB j.d.o.o., Anima Travel Agency, obrt za usluge u turizmu.

Prigodom dodjele gradonačelnik se osvrnuo na pripreme Grada za sljedeću godinu te najavio izdvajanje dodatnih sredstava za osječke poduzetnike.

– Rebalansom ćemo svakako osigurati dodatna sredstva; u ovoj godini iznos ćemo povećati na 2 milijuna kuna. To nije veliki novac, ali se pokazao dovoljno poticajnim za unaprjeđenje odnosa koji utječu na razvoj gospodarstva i poduzetništva u Osijeku, posebice kada govorimo o poduzetnicima početnicima. Pripremo se već za sljedeću godinu u kojoj planiramo izdvojiti još više sredstava, ali i nove modele, s naglaskom na one koji su se do sada pokazali najpotrebnijima i najuspješnijima – naglasio je gradonačelnik i dodao:

– U ovoj priči želimo biti korisni, jednostavni i poticajni te zajedno s vama redovito se dogovarati. Rado vas osluškujemo, a to nam pomaže u procjeni i otkrivanju vaših potreba. Cilj nam je povećavati vašu poduzetnost, samim time i zapošljivost – što bi u konačnici dovelo do stvaranja drugačije gospodarstvene klime u našem gradu.

SREDSTVA Ukupno raspoloživa sredstva za dodjelu potpora po ovom Javnom pozivu iznose 1.650.000,00 kuna. Ukupan iznos dodijeljenih potpora po ovom Javnom pozivu iznosi 1.239.311,49 kuna. Nakon ove dodjele potpora preostali iznos sredstava po Javnom pozivu iznosi 410.688,51 kuna.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s