Sporazum o izgradnji gospodarskog centra u Osijeku

Gradonačelnik Ivan Vrkić i župan Ivan Anušić potpisali su Sporazum o partnerstvu u pripremi i provedbi izgradnje gospodarskog centra u Osijeku, budućeg višenamjenskog poslovnog i izložbenog prostora.

SAJAMSKI PROSTOR Riječ je o prostoru koji obuhvaća 5.000 kvadrata zatvorenog prostora koji bi, uz sajamski prostor, imao i kongresnu dvoranu, dio ugostiteljskog sadržaja te prostor za smještaj poduzetničkih potpornih institucija.

Određeni dio prostora bio bi namijenjen i smještaju poduzetnika koji bi trajno u njemu boravili, a samim time čitav bi Centar živio tijekom cijele godine. Centar bi obuhvatio i 45.000 m2 vanjskog, izložbeno-prodajnog prostora, čime se omogućuje buduće potencijalno proširenje i izgradnja novih objekata u skladu s potrebama na tom prostoru.

S-CESTA Objekt će biti smješten na prostoru pokraj S-ceste (cesta od kružnog toka na spoju s Ulicom L. B. Mandića prema TC Portanova).

Ukupna vrijednost investicije definirat će se nakon izrade arhitektonskog rješenja, a za sada se procjenjuje na 30-35 milijuna kuna. Grad i Županija financirat će ovaj projekt u iznosima od 50% svaki, a prema sadašnjim procjenama za izgradnju ovog masivnog objekta ukupno će biti potrebno izdvojiti od 30 do 35 milijuna kuna.

FINANCIRANJE Grad Osijek svoj će dio financirati kroz ITU mehanizme, a Županija kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, odnosno kroz Ministarstvo poljoprivrede.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: