IGOR JURIŠIĆ Gradske potpore utrošili smo na certificiranje proizvoda

Igor Jurišić, suvlasnik tvrtke Paneli projekt

U tvrtki Paneli projekt zaposleno je 18 osoba, u vlasništvu je obitelji Jurišić, a od 2012. bave se prodajom i obradom iverala, te okova za izradu namještaja po mjeri, poslovima opremanja interijera i izrade namještaja. Zapošljavaju širok spektar ljudi – od dizajnera do stolara, a klijente imaju na području cijele Hrvatske, ali i u inozemstvu. O potpori Grada Osijeka, te budućim planovima tvrtke, govori Igor Jurišić, jedan od suvlasnika.

  • Kako ste se odlučili na pokretanje tvrtke za izradu namještaja i opremanje interijera?

Tvrtku smo kupili 2012. Tada je loše poslovala. Prenamijenili smo djelatnost i danas radimo jako dobro. Planova ima, a poslujemo u cijeloj zemlji i inozemstvu.

POSLOVNI PROSTORI Osim privatnih kupaca idemo i na javne natječaje, pa uređujemo i opremamo dosta poslovnih prostora.

U suvremeno dizajniranom i opremljenom izložbenom prostoru od 250 kvadrata kupcima nudimo i pločasti materijal (iverice, MDF, furnirske i stolarske ploče različitih debljina), okovi te sav ostali pribor potreban za sastavljanje namještaja. Radimo u Svilajskoj ulici u prostoru od 1.000 kvadrata (skladište i proizvodnja), te 250 kvadrata salona, odnosno izložbenog prostora.

  • Koje sve usluge nudite kupcima?

Radimo sve, od tehničke razrade, vizualizacije i optimizacije u domaćem softveru Corpus koji je uvezan sa strojevima te se vrlo lako automatizmom iz projekcija mogu poslati potprogrami za svaki stroj u mreži. Gotov namještaj ugrađuje se na lokaciji kupca.

STROJEVI Na visokoautomatiziranim strojevima obavlja se krojenje svih vrsta pločastih materijala na potrebne dimenzije kao i obrada rubova.

U centru je dostupna i CNC-obrada krivolinijskih elemenata te bušenje otvora prema željama naručitelja.

  • Koliko vam je pomogla potpora Grada Osijeka u vašem poslovanju?

Prošle godine prijavili smo se na dva natječaja Grada Osijeka, a potporu smo dobili za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, te certificiranje proizvoda i procesa.

Sredstva su utrošena na uvođenje ISO standarda i certifikaciju nekih naših proizvoda koja je bila potrebna za javne natječaje na koje idemo.

CERTIFIKAT Naime, ne možemo sudjelovati na natječajima ukoliko nemamo certificiran proizvod napravljen po standardima i testiran.

Drugi dio bio je namijenjen za kupovinu strojeva. Ove godine ponovo smo se prijavili na natječaj za gradske potpore.

  • Pomaže li Grad poduzetnike danas više nego prijašnjih godina?

Grad Osijek danas se puno više trudi pomoći poduzetnicima nego što je to bilo ranije. To se vidi, a posebna se pažnja posvećuje poduzetnicima početnicima. Svaki je početak težak, tako da potpora dobro dođe.

DOBAR POTEZ Potpore poduzetnicima, posebno početnicima, odličan su potez Grada Osijeka i vjetar u leđa onima koji tek pokreću posao.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: