Energetska obnova osnovnih škola

Predstavljen je projekt energetske obnove zgrade Osnovne škole Grigor Vitez i Osnovne škole Antuna Mihanovića.

Energetska obnova zgrade OŠ Grigor Vitez Osijek odvija se u sklopu projekta „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izbora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Provedba projekta počela je 3. listopada 2017. godine potpisivanjem ugovora i završava 3. travnja 2019. godine.

VRIJEDNOST Ukupna vrijednost obnove OŠ Grigor Vitez je 5.589.115,07 kuna, a sufinanciranje EU iznosi 2.317.611,24 kune, dok će Grad Osijek osigurati razliku od 3.271.503,83 kune iz vlastitih sredstava ili uz pomoć Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekta u iznosu od 1.962.902,30 kuna.

Od mjera energetske obnove planirana je zamjena vanjske stolarije na mjestima na kojima nije zamijenjena ili nije odgovarajuće kvalitete, izolacija vanjskih zidova i ravnog krova, zamjena stare rasvjete s novom baziranom na LED tehnologiji, zamjena starog plinskog kotla za grijanje s novim kondenzacijskim, ugradnja termostatskih ventila i termostatskih glava. Procijenjena ušteda toplinske energije provedbom navedenog je 52%.

U tijeku je i energetska obnova zgrade OŠ Antuna Mihanovića u sklopu projekta „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izbora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Provedba projekta počela je 3. listopada 2017. potpisivanjem ugovora i završava 3. travnja 2019. godine. Ukupna vrijednost energetske obnove OŠ Antuna Mihanovića je 5.723.272,19 kuna, a sufinanciranje EU iznosi 2.907.056,67 kuna, dok će Grad Osijek osigurati razliku od 2.816.515,52 kune iz vlastitih sredstava ili uz pomoć Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekta u iznosu od 60% sredstava Grada Osijeka, odnosno 1.689.909,31 kunu.

IZOLACIJA Od mjera energetske obnove planirana je zamjena vanjske stolarije, izolacija vanjskih zidova i ravnog krova, zamjena stare rasvjete s novom baziranom na LED tehnologiji, zamjena stare toplinske podstanice novom indirektnog tipa, ugradnja termostatskih ventila i termostatskih glava, ugradnja sustava ventilacije u športskoj dvorani.

Procijenjena ušteda toplinske energije provedbom navedenog je 65,44%.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s