Grad osigurao 40-ak novih radnih mjesta za učitelje razredne nastave

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dražen Alerić te pomoćnik pročelnika Davor Brust predstavili su projekt produženog boravka u osnovnim školama na području grada Osijeka tijekom školske godine 2018./2019.

PRVI DAN ŠKOLE Tako će od prvog dana škola, točnije 3. rujna 2018., započeti produženi boravak čije će radno vrijeme biti od 7 do 17 sati od ponedjeljka do petka.

Do sada su učitelji u produženom boravku radili na pola radnog vremena, a ono što nova školska godina donosi je puno radno vrijeme s potpisivanje ugovora sa školom na neodređeno. Na taj će način učiteljice koje rade u produženom boravku biti u potpunosti ravnopravne s učiteljicama razredne nastave.

DOGOVOR Grad Osijek će dosadašnja dva milijuna kuna povećati na četiri kako bi osigurao plaće učiteljicama produženog boravka. U financijskim izdatcima za ovu novost sudjelovat će i roditelji koji su svojim odobravanjem na anketi provedenoj u proljeće pristali plaćati produženi boravak sa 100 kuna mjesečno te, kao i prošle godine, plaćati topli obrok dnevno između 14 i 16 kuna.

Najavljena je i nova kurikularna reforma koja će biti jednaka za sve učiteljice produženog boravka, a koja je trenutno u fazi izrade.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s