ZORAN HOLIK Mi smo regionalni broj 1 za tisak vrhunskih etiketa u roli

Zoran Holik, zamjenik direktora Grafike

Kupnjom stroja za digitalni tisak etiketa na roli, Grafika od prošle godine nudi uslugu koja je jedinstvena u regiji. Nabavka stroja financirana je iz Europskog strukturnog i investicijskog fonda. O potpori Grada Osijeka i planovima govori zamjenik direktora Grafike Osijek, Zoran Holik.

  • Kolika je vrijednost stroja za digitalni tisak etiketa na roli?  

Dobili smo sufinanciranje od 45% ukupnih prihvatljivih troškova. Projekt je procijenjen na 4,880.000 kuna, s tim da je kompletna vrijednost oko 5,2 milijuna kuna.

CJELINA Tehnološku cjelinu čine stroj za digitalni tisak etiketa na roli, stroj za digitalnu doradu etiketa na roli, te stroj za premotavanje i prebrojavanje etiketa.

  • Riječ je o jedinstvenom stroju, ne samo u Osijeku, već na području cijele naše regije?

Riječ je o top tehnologiji u svijetu. Prednost je u tome što nisu potrebne velike naklade, već se etikete mogu tiskati već od nekoliko tisuća po jednoj vrsti, pa do čak 100.000 komada. Veliki heavy duty ink jet printer vrlo visoke rezolucije postiže izuzetno kvalitetan otisak, a instaliran je u lipnju 2017. Do sada su na njemu otiskane brojne deklaracije, ulaznice koje se moraju zaštititi posebnom vrstom papira, kutije za kolače, etikete za pivo, vino, ulja, zimnicu…

KVALITETA Na hrvatsko i tržište regije donijeli smo suvremen i kvalitetan tisak etikete za sve one koji imaju potrebu za bilo kakvim označavanjem ili pakiranjem proizvoda.

Sve proizvode koji trebaju etiketu dižemo na jedan vrhunski estetski nivo. Svaka naša etiketa je vrhunski proizvod.

Koliko ste djelatnika kroz ovaj projekt zaposlili?

Grafika je kroz projekt obavezna do 2019. zaposliti šest novih djelatnika, a već smo ih zaposlili četvero – troje mladih komercijalista i jednog grafičkog inženjera koji je u Osijek stigao iz Zagreba.

Koliko vam je značila potpora Grada Osijeka? Jeste li zadovoljni suradnjom s gradom?

Potporu Grada Osijeka utrošili smo na marketinšku prezentaciju novih proizvodnih potencijala. Sudjelovali smo na sajmovima, oglašavamo se na stadionu Gradski vrt, u časopisima i stručnoj literaturi kako bi podignuli vidljivost novih usluga i kako bi ju lakše prodali.

POMOĆ Grad Osijek nam je u tome značajno olakšao.

Suradnja s Gradom Osijekom jako je dobra. Sretni smo što postoje ovakve potpore za poduzetnike. Nadamo se da ćemo i u budućnosti moći računati na tako nešto.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: