Održivo gospodarenje otpadom

Gradovi i općine odgovorni su za gospodarenje komunalnim otpadom i postizanje visoko postavljenih ciljeva odvojenog prikupljanja pojedinih vrsta komunalnog otpada, naplatu prema količini preuzetog otpada, razvoj nadzorne funkcije komunalnog redarstva i edukaciju svoga stanovništva o obvezi primarne selekcije otpada kod kuće.

REALNA SLIKA Vodič “Održivo gospodarenje otpadom – kružna ekonomija i energetska učinkovitost – faktor zaštite okoliša” autentična je i realna slika sakupljanja i razvrstavanja komunalnog otpada u RH.

Jedinstven je po tome što su u izradi sudjelovali svi dionici lanca gospodarenja otpadom, od građana, komunalnih tvrtki do tvrtki sakupljača i prerađivača otpada.

Ovo je izvrstan primjer suradnje poslovne zajednice (tvrtki i gospodarstva) sa udrugama građana s ciljem edukacije javnosti. Od navedene suradnje svi ćemo imati višestruke koristi zato što time pridonosimo boljoj educiranosti svih dionika sistema.

Vodič “Održivo gospodarenje otpadom – kružna ekonomija i energetska učinkovitost – faktor zaštite okoliša” možete pronaći na ovom LINKU.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s