IVAN JUKIĆ I dalje je u tijeku izgradnja sustava regionalne vodoopskrbe

Vodovod Osijek završio je s izgradnjom i rekonstrukcijom magistralnih i distributivnih vodoopskrbnih cjevovoda i objekata na podučju Osijeka, potom od Antunovca do Petrove Slatine, od Ernestinova do područja Erduta. O trenutnim radovima, uspostavi geoinformacijskog sustava koji otkriva gubitke vode u sustavu, te radovima koji ih očekuju u ovoj godini, govori  direktor Vodovoda Osijek, Ivan Jukić.

  • Koje ste važne radove na području grada obavili ove godine?

Nastavlja se i s radovima u Banovoj i Kišpatićevoj ulici. Dio ulice od Drave pa do Crkvene završen je još tijekom prošle godine. Do kraja godine završit ćemo i drugi dio, gdje ćemo potpuno rekonstruirati sustav odvodnje da bismo tu ulicu, koja je inače prikazivana kao najniža točka u gradu te je porastom Drave dolazilo do poplave, na neki način zaštitili od takvih situacija u budućnosti.

KRUŽNI TOK Na Trpimirovoj ulici završili smo radove koje su započeli sukladno radovima na izgradnji novog kružnog toka (Trpimirova – Drinska – Sjenjak).

  • Što konkretno za krajnje korisnike, ali i samu tvrtku, predstavlja uspostava geoinformacijskog sustava?

Bit ćemo u svjetskom trendu aktivnog otkrivanja smanjenja gubitaka vode i kontrole u vodopskrbnim sustavima. Uspostava geoinformacijskog sustava (GIS) koji otkriva gubitke vode u sustavu važna je jer će se voda ubuduće naplaćivati prema količini zahvaćene vode. Projekt je krenuo u veljači.

DIGITALIZACIJA Osim toga, doći će do digitalizacije postojećeg sustava i infrastrukture vodopskrbe na područjima javne vodoopskrbe.

  • Što je s projektom izgradnje uređaja za dvostupanjsku filtraciju?

Intenzivno se radi i na izgradnji uređaja za dvostupanjsku filtraciju. To je iznimno važan projekt koji će biti gotov do kraja godine. U tijeku su i pripreme za rekonstrukciju vododpskrbe i odvodnje u osječkom Sakuntala parku, kao i izgradnja oko 500 vodovodnih priključaka u Ernestinovu.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s