ANTE NEVISTIĆ Od zone Nemetin dobili smo baš sve što smo očekivali

Ante Nevistić, direktor tvrtke Inspecto d.o.o.

Dvadeset godina poslovanja tvrtka Inspecto proslavila je na najbolji mogući način – otvorenjem svog Centra za laboratorijska ispitivanja u Industrijskoj zoni Nemetin. Riječ je o velebnom zdanju izgrađenom u sklopu projekta InspectoLab koji je sufinanciran sredstvima iz europskog Fonda za regionalni razvoj. O novom prostoru, ulaganju i samoj IZ Nemetin, govori direktor Inspecta, Ante Nevistić.

  • Kolika je vrijednost Centra za laboratorijska ispitivanja izgrađenog u Industrijskoj zoni Nemetin? Koliko djelatnika zapošljavate?

Ulaganje se odnosilo na izgradnju novog centra za laboratorijska ispitivanja u području agroekologije, hrane i predmeta i opće uporabe uz nabavu novih tehnologija i usavršavanja djelatnika, te promicanja vidljivosti tvrtke i usluga. Ukupna vrijednost projekta je 33.452.755,54 kuna, a bespovratna potpora iznosila je 11.263.167,18 kuna.

IMPOZANTNO Inspecto zapošljava 74 djelatnika, od kojih je 50 u laboratoriju. 2.600 kvadrata površina je Centra za laboratorijska istraživanja.

  • Grad Osijek vam je subvencionirao komunalnu naknadu, a cijena zemljišta je također bila povoljna. Koliko je to bilo presudno da se odlučite graditi upravo u IZ Nemetin?

Još 2015. Grad Osijek i Inspecto potpisali su Ugovor o kupoprodaji parcele/čestice u Eko – Industrijskoj zoni Nemetin, čime je započeo proces izgradnje ovog objekta. Inspecto je tako postao prvi aktivni stanar zone.

PRESUDNO Cijena zemljišta bila je jedan euro po kvadratnom metru, a presudno je bilo i to što nam je subvencionirana komunalna naknada.

To nam je u cijeloj priči bilo bitno, pa smo nastojali iskoristiti sve ono što nam je zona pružala, a što se poklapalo s našom pričom o investiranju, ulaganju i novim tehnologijama. Povoljni uvjeti koje nam je omogućio Grad Osijek bili su ključni za odluku da ovdje gradimo laboratorij.

  • Je li IZ Nemetin ispunila vaša očekivanja?

Od zone smo dobili upravo ono što smo i očekivali. Zadovoljni smo.

SVRHA Popunjenost Industrijske zone Nemetin govori o interesima poduzetnika. Zona ima svoju svrhu.

Ljudi su se naviknuli dolaziti ovdje na posao. Postoji i nekakva priča da će se uvesti još neke dodatne autobusne linije osim postojećih, tako da ćemo i s te strane biti pokriveni.

  • Planirate li i nova zapošljavanja?

Tvrtka je kroz projekt namjeravala zaposliti 21 osobu, no na kraju su tu brojku višestruko premašili. A obzirom na nove planove, planiramo i nova zapošljavanja sukladno razvoju novih tehnologija. Pitanje je samo kojom dinamikom i u kojem vremenskom periodu.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: