IGOR MEDIĆ DoŽivi Osijek uči djecu da se zdravo hrane i da vole grad

Tržnica, kao jedan od organizatora, nastavlja s edukacijom i promocijom grada Osijeka na gradskim tržnicama kroz projekt DoŽivi Osijek. O projektu govori direktor Tržnice, Igor Medić.

  • Kako ste došli na ideju projekta „DoŽivi Osijek“ i tko u njemu, osim Tržnice, još sudjeluje?

Dječji vrtići, GPP, Grad Osijek, Meggle, NK Osijek, Osječki taxi, Turistička zajednica, Unikom, Žito i Tržnica tijekom svibnja su organizirali poseban program edukacije djece o gradskom prijevozu, zdravoj prehrani, turističkim znamenitostima grada, sportu i originalnim osječkim proizvodima pod sloganom “Upoznaj, zavoli, živi Osijek”.

SPONTANO Ideja o ovom projektu krenula je spontano i došlo se do zajedničkog projekta o kojemu se u superlativu priča među svim sudionicima.

Sponzore projekta posebno veseli što su dječica zadovoljna i sretna, a projekt će se uskoro nastaviti.

  • Koji je njegov cilj?

Poanta ovoga projekta je da djeca zavole naš grad, da upoznaju znamenitosti, da se nauče zdravo hraniti, da kušaju domaće proizvode, da se jednostavno kod njih stvori ljubav prema sredini u kojoj žive i odrastaju te da spoznaju vrijednosti koje posjedujemo.

  • Što osječki mališani mogu naočiti kroz ovaj projekt?

Osječki su se vrtićarci vozili tramvajem i taksijem uz prezentaciju turističkih vodiča, te kupovali na osječkoj donjogradskoj tržnici, gdje je postavljena i replika najstarijeg električnog tramvaja. Uključila su se djeca iz vrtića Bambi (Podravlje), Ribica (Sarvaš), Mak, Jaglenac, Jabuka i Stribor.

TRAMVAJ Vrtićarce je na donjogradskoj tržnici dočekala replika najstarijeg električnog tramvaja.

Djeca su sudjelovala i u posebnom programu – podijeljeni su u grupe nazvane po tramvajskim postajama. Svaka je grupa obilazila tržnicu i rješavala svoj zadatak. Tržnica je osigurala kovanice za kupnju.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s