Grad Osijek – Prijatelj životinja

Grad Osijek oglasio se povodom teksta objavljenog u dnevnom tisku pod nazivom „Zbog zdjelice vode za napuštene mačke dobila upozorenje komunalca“, te mnogih upita i prigovora sugrađana. Vezano uz ostavljanje hrane i vode za napuštene životinje na javnim površinama, Grad priopćenjem želi pojasniti situaciju s ciljem razrješavanja nesporazuma.

“Odlukom o komunalnom redu (Službeni glasnik Grada Osijeka br. 14A/10., 11/15., 2/16., 5/16., 2/18.) člankom 59. stavkom 1. točkom 9., između ostaloga, propisano je da na javnim površinama nije dozvoljeno ostavljanje posuda za hranu i hranjenje životinja.

CILJ Naime, cilj takve odredbe je sprječavanje stvaranja otpada na javnim površinama odnosno skupljanja glodavaca i insekata oko posuda, a što se, nažalost, često događa kada nepojedena hrana ostaje bez nadzora, odnosno ako se ne ukloni.

Naglašavamo kako nije zabranjeno ostavljanje posuda s vodom koje bi pri ovako visokim ljetnim temperaturama zraka pomogle životinjama niti je Odlukom o komunalnom redu propisano da isto nije dopušteno.

BEZ KAZNI Također napominjemo kako do sada niti jedna fizička osoba nije kažnjena radi ostavljanja posude s vodom na javnoj površini.

Eventualno usmeno upozorenje komunalnih redara odnosi se isključivo na osobe koje su zatečene u ostavljanju hrane na javnoj površini, uz uputu da hranu uklone kako bi se izbjeglo skupljanje glodavaca i insekata tijekom noći.

Grad Osijek prepoznat je kao Prijatelj životinja i svako djelovanje, kako većine građana tako i Gradske uprave, usmjereno je k usklađivanju zajedničke dobrobiti te podizanju kvalitete života kako za sve naše sugrađane tako i za životinje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s