KORNELIJA RADIĆ BALAŽIĆ U pripremi nam je program za provođenje usluga osobne asistencije

Kornelija Radić Balažić, predsjednica Društva multiple skleroze Osječko-baranjske županije

Cilj Društva multiple skleroze Osječko-baranjske županije promicanje je, razvitak i unapređenje liječenja, istraživanja, rehabilitacije i zaštita osoba oboljelih od multiple skleroze. Okuplja oboljele od multiple skleroze, pridružene članove i volontere. O projektu „Ispunjeniji život unatoč MS-u“ i ostalim projektima koje provode, govori predsjednica udruge Kornelija Radić Balažić.

  • Za Društvo multiple skleroze Osječko-baranjske županije u 2018. je godini za projekt „Pokreni se“ osigurano 5.000,00 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Projekt je usmjeren na smanjenje socijalne isključenosti i izoliranosti koje bi se provodilo kroz različite aktivnosti te na taj način poboljšalo fizičko i psihičko stanje oboljelih.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što će se on utrošiti?

Zadovoljni smo s navedenim iznosom mada bi nam dobro došao i veći iznos kako bi mogli realizirati sve planirane aktivnosti projekta.

TERAPIJE Najveći dio sredstava utrošit ćemo za naknadu fizioterapeutu koji provodi terapiju UZV po Seltzeru u prostorijama naše udruge, za nabavku vitamina i minerala kako bi se pomoglo članovima koji su u težoj materijalnoj situaciji.

Također i za obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze koji smo održali 26. 5. 2018. na Trgu Ante Starčevića, a kojim smo se ujedno i pridružili Danu otvorenih vrata udruga te prezentirali rad udruge.

  • Koji su drugi izvori prihoda vaše udruge?

Izvori financiranja su odobreni projekti iz sredstva proračuna lokalne i regionalne samouprave, ministarstva i pravnih osoba te donacije i članarine.

  • Koliko članova broji vaša udruga? Tko vam se sve može pridružiti?

Trenutno udruga broji 130 članova na području Osječko-baranjske županije. Članom udruge mogu postati oboljeli od multiple skleroze sa područja Županije.

  • Pripremate li još koji projekt ili aktivnosti udruge, osim gore navedenoga? Koji?

Provodimo dva programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (osobni asistenti i gerontodomaćice) te jedan projekt financiran od strane Europskog socijalnog fonda u partnerstvu sa Društvom multiple skleroze Brodsko-posavske i Društvom multiple skleroze Požeško-slavonske županije (osobni asistenti) i pet manjih projekata.

OCJENA U pripremi nam je program za provođenje usluga osobne asistencije te čekamo ocjenu za projekt financiran od strane Europskog socijalnog fonda u kojem nam je partner Grad Osijek.

  • Pomaže li grad Osijek vaše udruge i na kakve druge načine? Koje?

Grad Osijek nam pomaže kroz korištenje prostora za rad Udruge te kroz partnerstva u projektima.

Jeste li zadovoljni suradnjom s gradom Osijekom?

Zadovoljni smo i nadamo se nastavku suradnje.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

Transparentnost proračuna je jako važna kako bi svi zainteresirani imali uvid gdje se troše sredstva proračuna.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s