Do kraja godine Osijek će dobiti Kuću nogometa

U Hrvatskoj Osijek prednjači po izgradnji sportske infrastrukture.

– Mi stvaramo materijalne uvjete za razvoj sporta u Osijeku, a izgradnja Kuće nogometa jedan je u nizu takvih velikih projekata- poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić tijekom obilaska radova u Kupskoj ulici.

IZNOS Ako tome dodamo skoro otvorenje nadograđenog i obnovljenog Sokolskog doma, izgradnju grandioznog nogometnog kampa NK Osijeka, projekt novog teniskog kampa obitelji Vekić pa pribrojimo preuzimanje režijskih troškova i troškova organiziranog prijevoza članova osječkih sportskih klubova na natjecanja, dolazimo do zaista velikog iznosa koji se ulaže u sport kroz različite oblike.

Osijek je prednjačio i domaćinstvom utakmice Senegal – Hrvatska koja je bila uvod u Svjetsko nogometno prvenstvo, pridodajmo tome i domaćinstvo svih većih sportskih događaja poput Davis cupa, kvalifikacijske utakmice za Svjetsko rukometno prvenstvo Hrvatska – Crna Gora, predstojeću kvalifikacijsku utakmicu za Svjetski košarkaški kup 2019. u kojoj će nastupiti desetak NBA igrača pa je sasvim jasno da je Osijek grad u kojem se poštuje sport.

Ulaganje u sport i kulturu preduvjet je za krajnji oblik razvoja kojem težimo, veću zapošljivost i ostanak naše djece u Osijeku – naglasio je Gradonačelnik.

 VRIJEDNOST Ova investicija vrijedna 5 milijuna kuna trebala bi biti završena do kraja godine.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s