Grad nastavlja s energetskom obnovnom osnovnih škola

Posljednjeg dana mjeseca srpnja započela je prva etapa projekta „Education for Sustainability – Green and Energy Efficient Schools (ES-GEES)“ tijekom koje će Obnovljivi izvori energije Osijek d.o.o. izgraditi solarnu fotonaponsku elektranu, nadstrešnicu za vozila i rekonstruirati rasvjetu dvorane OŠ Ljudevita Gaja.

ETAPE U sljedećoj etapi Grad Osijek završit će obnovu OŠ Ljudevita Gaja, točnije obnoviti ovojnicu školske sportske dvorane, zamijeniti stolariju i ugraditi sustav izmjene zraka s rekuperacijom.

Radi se o projektu ukupne vrijednosti 1.395.189,70 eura, koji je u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC HR-SR i bit će sufinanciran sredstvima EU u iznosu od 1.185.911,24 eura tj. oko 85% ukupnog troška.

Budući da je Grad Osijek projekt prijavio kao nositelj u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje i Obnovljivim izvorima energije Osijek d.o.o. s hrvatske strane te Tehničkom školom Mileva Marić Ajnštajn i Regionalnom razvojnom agencijom Bačka kao partnerima iz Srbije, od ukupnog proračuna projekta za Grad Osijek namijenjeno je 319.693,04 eura, od čega će 15% odnosno 47.953,96 eura sufinancirati Grad.

ENERGIJA Samoodrživa solarna elektrana, snage 13,5 kilovata, proizvodit će energiju za potrebe škole i vrtića te javne rasvjete na tom prostoru. Tako će se nepovratnim novcem proizvoditi energija i smanjiti troškovi.

Ovim projektom svatko od partnera ostvarit će nešto što je prepoznao kao potrebu u svojoj sredini, a uz to će razmjenjivati iskustva i dobru praksu radi produbljenja dobre suradnje i unaprjeđenja energetske učinkovitosti u obje zemlje. Svi projektni partneri kroz tri godine trajanja projekta provodit će aktivnosti osvještavanja cijele zajednice o važnosti korištenja obnovljivih izvora energije i energetskoj učinkovitosti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: