Dodijeljene četvrte ovogodišnje potpore poduzetnicima

Gradonačelnik Ivan Vrkić dodijelio je potpore iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka četvrtoj ovogodišnjoj grupi poduzetnika.

1. ožujka 2018. Grad Osijek raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva u 2018. godini.

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Osijeka, kojim se provode mjere jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina.

19 PODUZETNIKA Potpore je dobilo 19 poduzetnika za 19 prijava u ukupnom iznosu od 256.001,46 kune.

Na sastanku s Vrkićem poduzetnici su posebno istaknuli zadovoljstvo i ugodno iznenađenje brzinom te lakoćom dolaska do potrebnih potpora, a razgovarali su i o potencijalnim elektroničkim prijavama u budućnosti.

Po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika potpore je dobilo 14 poduzetnika početnika za nabavu strojeva, opreme i alata te uređenje poslovnog prostora u ukupnom iznosu od 144.297,73kuna. Po mjeri Potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme potpore su dobila 4 poduzetnika za nabavu strojeva i opreme u iznosu od 101.703,73 kune. Po mjeri Potpore za certificiranje proizvoda i procesa potporu je dobio 1 poduzetnik za uvođenje certifikata u iznosu od 10.000,00 kuna.

PREOSTALE POTPORE Ukupno raspoloživa sredstva za dodjelu potpora po ovom Javnom pozivu iznose 1.650.000,00 kuna, a nakon ove dodjele potpora preostali iznos sredstava po Javnom pozivu iznosi 619.003,91 kuna.

Gradonačelnik Vrkić ponovno je istaknuo kako će rebalansom nastojati osigurati i više sredstava za ovu namjenu budući da mu je potpora napretku gospodarstva prioritet u planovima za 2018.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: