IŠTVAN HARANGOZO Želimo utjecati na socijalizaciju starijih osoba

Ištvan Harangozo, predsjednik Udruge “Aktivni umirovljenici” Osijek

Udruga Aktivni umirovljenici Osijek osnovana je s ciljem poboljšanja ukupnog socijalnog, društvenog i zdravstvenog statusa umirovljenika, beskućnika i socijalno ugroženih osoba. Osmišljava, organizira i sudjeluje u humanitarnim akcijama. O projektu „Dnevni boravak“ i ostalim projektima koje provode, govori voditelj Gradskog dnevnog boravka za umirovljenike, Ištvan Harangozo.

  •  Udruga Aktivni umirovljenici Osijek iz proračuna je grada Osijeka u 2018. godini za projekt „Dnevni boravak za umirovljenike grada Osijeka“ dobila 30.000 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Organiziranje dnevnih i tjednih aktivnosti (društvene igre, zdravstvene i kreativne radionice, praćenje tiska, edukativne radionice) u Gradskom Dnevnom boravku za umirovljenike s ciljem kvalitetno provedenog vremena, druženja, ovladavanja novim znanjima i vještinama.

AKTIVNO Time želimo utjecati na socijalizaciju starijih osoba, smanjivanje osjećaja otuđenosti i beskorisnosti i njihovo aktivno uključivanje u život  u lokalnoj zajednici.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što će se on utrošiti?

Zadovoljni smo dobivenim iznosom. Utrošit će se namjenski za planirane aktivnosti u Dnevnom boravku za umirovljenike Grada Osijeka.

  • Koliko članova broji vaša udruga? Tko vam se sve može pridružiti?

Udruga broji 140 članova. Udruga je otvorena za sve umirovljenike bez obzira na članstvo, kao i za nezaposlene.

SURADNJA Provodimo i zajedničke aktivnosti u suradnji sa školama, vrtićima  kao i drugim umirovljeničkim i srodnim udrugama.

  • Provodite li vaša udruga još koje aktivnosti i projekte, osim gore navedenoga? Koje?

U suradnji sa GISKO-m provodimo besplatne tečajeve informatike i engleskog jezika za umirovljenike, a u suradnji sa drugim umirovljeničkim udrugama sportska natjecanja, obilježavanje prigodnih blagdana, edukaciju najčešće sa temama očuvanja i unapređivanja zdravlja, tjelovježbu za treću dob, redovito tjedno mjerenje tlaka i šećera uz  medicinsku pomoć i evidenciju.

PLESNJACI Dobro su posjećene  i plesne večeri.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge na još neki način?

Suradnja s Gradom Osijekom  je izuzetno dobra, ne samo u smislu osiguravanja sredstava po projektu, nego i uključivanje stručnih službi u pomoć oko realizacije pojedinih aktivnosti, sudjelovanje gradonačelnika i drugih dužnosnika u prigodnim svečanostima i događanjima u Dnevnom boravku što je uvjek sa zadovoljstvom popraćeno od strane umirovljenika.

POMOĆ Grad pomaže rad udruge u vođenju Dnevnog boravka za umirovljenike i time što plaća režijske troškove, te povremenim donacijama korisnicima boravka i osiguravanjem štandova za javna događanja koja organizira udruga.

  • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca ove godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost je veoma važna jer je garancija javnosti rada i otvorenosti grada za inicijative i ocjene građana, doprinosi jačanju međusobnog povjerenja.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: