Osijek dobio najmoderniji uređaj za očitavanje koncentracije peludi

Uređaj za očitavanje koncentracije peludi prvi je mjerni uređaj ovakve vrste u Republici Hrvatskoj. Njegova vrijednost je 1.200.000 kuna, a uređaj je financiranog u cijelosti iz sredstava Europske unije.

JEDINI U HRVATSKOJ Osijek se tako smjestio na kartu Europe kao jedini grad u Hrvatskoj i zajedno sa Novim Sadom kao rijetki grad u ovome dijelu Europe sa ovakvom naprednom tehnologijom.

Uređaj je instaliran na krovu Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, a sve to odvija se pod okriljem projekta „RealForAll“ čiji je nositelj Institut BioSense Novi Sad. Uz Grad Osijek ovom projektu pridružio se i Odjel za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera, također u svojstvu partnera, dok je poljoprivredni fakultet zauzeo mjesto suradnika.

KVALITETA Realizacijom ovog projekta modernizirat će se poboljšati kvaliteta javno-zdravstvene djelatnosti u prekograničnom području.

Razvijanjem naprednih matematičkih modela kroz projekt će se stvoriti prognostičke najave i stvaranje zajedničke platforme za informiranje građana. Mjerni uređaj je pušten u probni rad, a od proljeća 2019., prema planu projektnih aktivnosti, bit će u punoj funkciji kao i web stranica te mobilna aplikacija za smartphone (iOS i Android) na korist Osječanima, stanovnicima u okolnom prekograničnom području kao i turistima koji dolaze u Osijek.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: