Novi spremnici za plastiku i biootpad i tri nova reciklažna dvorišta


Osijek je prvi grad u Hrvatskoj koji je donio plan gospodarenja otpadom, a uspješno se prijavio i na tri javna poziva Fonda za zaštitu okoliša i Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

AKTIVNOSTI Javni pozivi su za sufinanciranje izgradnje reciklažnih dvorišta, nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada te za provedbu izobrazno – edukativnih aktivnosti u gospodarenju otpadom.

Sve te aktivnosti na konferenciji za novinare predstavio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota zajedno sa direktorom tvrtke Unikom d.o.o. Davorom Vićem i stručnom suradnicom iz Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Sonjom Kovač.

SUFINANCIRANJE Sredstva za provedbu projekta sufinanciraju se iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija u iznosu od 85% iz državnog proračuna, dok iz proračuna Grada dolazi preostalih 15%.

Direktor Unikoma najavio je nabavu 31.600 novih posuda za prikupljanje odvojenog otpada – 15.500 za plastiku i 16.100 za biootpad.

ČETIRI POSUDE Na kraju ovog procesa svako kućanstvo imat će četiri posude: plavu posudu za odvojeno prikupljanje papira, žutu posudu za plastiku (umjesto dosadašnjih vrećica), smeđu posudu za biorazgradivi otpad te zelenu posudu za miješani komunalni otpad.

Kada se govori o izgradnji reciklažnih dvorišta, Osijek će dobiti tri nova: u Gornjem i Donjem gradu te u Retfali.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: