Više od pola milijuna kuna za osječke srednjoškolce i studente

Grad Osijek izdvojio je 110.000 kuna jednokratnih potpora najuspješnijim maturantima 18 osječkih srednjih škola.

POTICAJ Njih ukupno 110 nagrađeno je s po 1.000 kuna kao priznanjem za dosadašnji trud i rezultate tijekom školovanje, ali i poticajem za jednako tako uspješan nastavak obrazovanja.

Grad Osijek na ovaj način nagrađuje osječke maturante od 2014. godine, ali uz to, redovito dodjeljuje i stipendije za izobrazbu redovitih učenika srednjih škola i studenata sveučilišnih i stručnih studija. Za školsku godinu 2017./2018., dodijelio je 20 učeničkih stipendija (18 stipendija darovitim učenicima i 2 stipendije učenicima deficitarnih zanimanja) i 30 studentskih stipendija (10 stipendija darovitim studentima i 20 stipendija studentima deficitarnih zanimanja) u ukupnom iznosu od 320.000 kuna.

SVAKI MJESEC Iznos mjesečne stipendije je 800 kuna za studente i 400 za učenike.

Pored toga, osigurava i jednokratne financijske potpore učenicima i studentima kao pomoć za nabavu udžbenika i druge stručne literature, nabavu opreme, različite oblike dopunskog obrazovanja te troškove sudjelovanja na natjecanjima, kojima se razvija i potvrđuje njihova darovitost, za što je u ovogodišnjem proračunu osigurano 25.000 kuna. Dodatnih 83.000 kuna namijenjeno je subvencioniranju kamate za studentske kredite te još 10.000 za promidžbu projekta Studentski krediti.

UKUPNO Ako svemu ovome pridodamo i 20 stipendista Zaklade Srce Grada Osijeka, ukupan iznos daleko premašuje pola milijuna kuna.

– Ovim Grad želi pokazati koliko cijeni uspjeh osječkih srednjoškolaca i studenata, a svakako treba dati prednost onima koji su najbolji, jer upravo oni su ogledalo našeg grada i u njih treba ulagati – poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s