Treće ovogodišnje potpore poduzetnicima

Po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika potpore je dobilo 8 poduzetnika početnika za nabavu strojeva, opreme i alata te uređenje poslovnog prostora u ukupnom iznosu od 95.144,35 kuna. Po mjeri Potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme potporu je dobio 1 poduzetnik za nabavu stroja iznosu od 40.000,00 kuna. Ovu mjeru mogu koristi poduzetnici čija je glavna djelatnost prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti registrirana za Prerađivačku industriju područje C od odjeljka 10 do 33 i Informacije i komunikacije područje J odjeljak 62. Po mjeri Potpore za certificiranje proizvoda i procesa potporu je dobio je 1 poduzetnik za implementaciju certifikata iznosu od 10.000,00 kuna. Po mjeri Potpore za izlaganje na sajmovima potporu je dobio 1 poduzetnik za izlaganje na inozemnom sajmu u iznosu od 4.450,28 kune.

SREDSTVA Ukupno raspoloživa sredstva za dodjelu potpora po ovom Javnom pozivu iznose 1.300.000 kuna.

Jedan poduzetnik može se prijaviti za više mjera i ostvariti pravo na maksimalan iznos potpore ne veći od 70.000 kuna. Ukupan iznos dodijeljenih potpora po ovom Javnom pozivu iznosi 774.994,63 kuna. Nakon ove dodjele potpora preostali iznos sredstava po Javnom pozivu iznosi 525.005,37 kuna.

ČESTITKE Gradonačelnik Ivan Vrkić čestitao je dobitnicima potpora koje im je potom dodijelio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo.

Vrkić je kroz razgovor s poduzetnicima nastojao osluhnuti njihove primjedbe i ideje vezane uz dosadašnji način prijavljivanja na natječaje s ciljem otklanjanja eventualnih poteškoća i prepreka.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: