NATAŠA BRČIĆ Kroz uštede energije vraćamo ulaganja u energetsku obnovu

Kapacitete Športskih objekata koristi oko 45 sportskih klubova, odnosno sportskih udruga. O projektima energetske učinkovitosti, novim sadržajima te cijenama usluga govori direktorica Športskih objekata, Nataša Brčić.

  • Koja ćete značajnija ulaganja u održavanje sportske i rekreacijske infrastrukture imati u narednom razdoblju?

Što se tiče ulaganja u infrastrukturu od većih zahvata planiramo zamijeniti parket u maloj dvorani u NŠD Gradski vrt. Dotrajao je i dosta oštećen. Traži se i ispituje najefikasnije i najpovoljnije rješenje da bi napravili preduvjete za javno nadmetanje.

  • Najavili ste projekte energetske učinkovitosti kojima bi smanjili troškove, posebice kada je u pitanju održavanje dvorana. Jeste li neke od njih već započeli i što je sve planirano?

Prikupljamo i obrađujemo podatke vezane uz potrošnju svih energenata. Pokušali bi obnoviti i modernizirati postojeća postrojenja s ciljem racionalnije potrošnje energije, a uložena sredstva bi se vraćala kroz uštedu u energiji.

NIŽI TROŠKOVI Cilj je osigurati niže troškove za energiju i održavanje ugradnjom nove opreme i optimiziranjem energetskih sustava.

Što se tiče dvorana NŠD Gradski vrt, ŠD Zrinjevac i ŠD Jug u postupku smo  promjene postojećih rasvjetnih tijela u dvorani sa led rasvjetom. Trenutno smo u svim dvoranama zamijenili sa led rasvjetom cijeli tkz. trening režim koji koristimo najveći dio tjedna.

  • Počela je nova sezona kupanja na Copacabani. Što građani mogu očekivati ove godine? Hoće li biti nekih novih sadržaja i nekih većih ulaganja u ovaj kompleks?

Što se tiče RC Copacabana radovi na obnavljanju bazenskih pločica, bojanju bazena, remont u filternici, te uređenje okoliša su završeni na vrijeme.

NOVITETI Od ove godine nas očekuje pojačan broj sjenica i mogućnosti za pronalazak hladovine uz bazene te povećan zabavni sadržaj kako za naše najmlađe posjetitelje, tako i za odrasle (igre na vodi, rekreativni turniri, aqua aerobic).

  • Upravljate i sa 17 javnih rekreacijskih i športskih igrališta u gradu. Jeste li na njima imali neke veće zahvate?

Od 17 javnih rekreacijskih i športskih igrališta smo u potpunosti obnovili njih sedam (zaštitne ograde, golove, koševe, klupe).

POSTUPNO Na ostalima radimo postupno, popravljamo, bojamo, varimo ograde i održavamo sve što je potrebno da igrališta budu u funkciji.

  • Cijene usluga Športskih objekata znatno su povoljnije u odnosu na cijene slične ponude u ostatku zemlje. Hoće li tako biti i na dalje? Jeste li zadovoljni brojem građana koji koriste naplatne sadržaje vaših objekata?

Cijene naših usluga i dalje će ostati jednake, jedino u ponudi više nećemo imati karnet ulaznice za korištenje RC Copacabana.

MOTIV Nadamo se da će građani pronaći i dodatnu motiviranost i zanimanje za korištenje naših naplatnih sadržaja.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s