Osječko ljeto kulture

I ovogodišnje Osječko ljeto kulture počet će na Crkveni god grada Osijeka blagdan Svetih Petra i Pavla 29. lipnja 2018. i trajati do 13. srpnja 2018.

DVA TJEDNA U dvotjednoj manifestaciji planirano je 49 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti.

U programu će sudjelovati osječke ustanove i udruge u kulturi, pojedinačni umjetnici i brojni gostujući izvođači. Programi Osječkog ljeta kulture svake godine doprinose podizanju kulturnog života grada, povećanju njegove međunarodne vidljivosti, poticanju gospodarske i turističke aktivnosti, kao i općem razvoju grada.

20 LOKACIJA Programi će biti izvođeni na više od 20 lokacija, što novih (poput dvorišta Hotela Central) što starih i dobro poznatih. Tako će građani imati priliku posjetiti OLJK u dvorištima Rektorata, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i III. Gimnazije, u dvorani Gradski vrt, Školjki, Barutani, Lapidariju Muzeja Slavonije Osijek, ali i Atriju zgrade Glavne straže, Muzeju likovnih umjetnosti Osijek, Galeriji Waldinger, Kulturnom centru Eurodoma, GISKO-u, kod Vodenih vrata, Secesijskog zdenca i na brojnim drugim lokacijama.

Programe Osječkog ljeta kulture svake godine pogleda više od 11.000 zadovoljnih gledatelja što je znak uspješnosti ove manifestacije.

PRORAČUN U Proračunu Grada Osijeka za 2018. planirana su sredstva u iznosu od 1.120.000 za Osječko ljeto kulture.

Zahvaljujući suradnji i podršci ustanova kulture: HNK u Osijeku, Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, GISKO-u, Gradskim galerijama Osijek, Muzeju likovnih umjetnosti i Muzeju Slavonije Osijek te podršci gospodarstvenih čimbenika grada Osijeka, Sveučilišta J. J. Strossmayera, Gradova prijateljica i međunarodne suradnje s gradovima šire regije, OLJK ima izuzetno važno mjesto cjelokupnoj kulturi grada Osijeka.

Program Osječkog ljeta kulture možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: