Potpisani ugovori za energetsku obnovu 12 zgrada

U Gradskom su poglavarstvu potpisani ugovori za obnovu 12 zgrada putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u vrijednosti od 22.294.768 kuna, od kojih je Fond bespovratno izdvojio 13.595.502 kune. Nositelj projekta je Zavod za stanovanje d.o.o. Osijek, koji upravlja s 1.600 zgrada i jedan je od prvih upravitelja koji su krenuli s obnovom pročelja nudeći kreditnu liniju suvlasnicima.

PRVI U projekte obnove putem Fonda Zavod je krenuo prije svih gradova u Hrvatskoj, a primjer je zgrada na Trpimirovoj 1B kojoj je Fond sufinancirao 40% posto energetske obnove od ukupno 1.300.000 kuna, koliko je stajala  obnova.

Predstavnici pet tvrtki koje će imati i podizvođače potpisali su u utorak, 12. lipnja 2018. ugovore za 12 zgrada. Još dvije zgrade čekaju popunu dokumentaciju, a u novom projektu obnove je još 7 zgrada čiji su suvlasnici nositelji projekta, a Zavod za stanovanje zatvara financijsku konstrukciju putem kreditne linije.

– To je 12 zgrada, ali ako u obzir uzmete da postoje zgrade, s po recimo dva ulaza, kakve imamo na Sjenjaku, onda su to praktično dvije zgrade, a broj je onda daleko veći od spomenutog. Obilazili smo suvlasnike, kontaktirali s njima na sve moguće načine – usmeno, putem internetske stranice, Facebook profila i YouTube kanala na kojem naši korisnici, ali i partneri mogu vidjeti video prezentacije učinjenoga – naglasio je direktor Zavoda za stanovanje d.o.o. Bojan Bodražić.

ZADOVOLJSTVO Gradonačelnik Ivan Vrkić nije krio zadovoljstvo, istaknuvši kako je do sada u njegovom i Bodražićevom mandatu obnovljeno 135 zgrada na razini od 20 milijuna kuna po modelu fondova i bespovratnih sredstava.

– Oni jedini koriste i sredstva iz spomeničke rente iz koje se za pojedini objekt može dobiti do 500.000 kuna – naglasio je gradonačelnik.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s