ROBERT PREDRIJEVAC Kroz različite žanrove nastojimo glazbeno educirati nove naraštaje

Robert Predrijevac, predsjednik udruge OGI-OS

Organizacija glazbeno estradnih izvođača Osijek (OGI-OS) ima 764 članova, od kojih je 200 aktivnih. Pridružiti im se mogu svi koji se na bilo koji način žele baviti ili se već bave bilo kojom od glazbeno-scenskih djelatnosti. O projektu „Glazbeno-debatni klub – komunikacija mladih“, suradnji s Gradom Osijekom, te ostalim projektima koje provode, govori predsjednik udruge OGI-OS, Robert Predrijevac.

  • Za OGI-OS, Organizaciju glazbeno estradnih izvođača Osijek u 2018. godini osigurano je 10.279,46 kuna za projekt „Glazbeno-debatni klub – komunikacija mladih“. O kakvom je projektu riječ?

Riječ je o projektu koji provodimo na području Grada Osijeka, a većina aktivnosti odvija se u našoj maloj koncertnoj dvorani koja je u sastavu prostorija naše organizacije.

AKTIVNOSTI Projekt se sastoji od niza aktivnosti od kojih izdvajamo glazbene radionice, slušaonice, mini koncerte, druženje s glazbenicima i zajednički rad na izdvajanju kvalitetnih glazbenih sadržaja od mnoštva neprimjerene glazbe, posebno uzrastima djece i mladih.

Kroz različite žanrove nastojimo glazbeno educirati nove naraštaje kako bi kroz debate i samostalno zaključivanje došli do spoznaje važnosti kulturne i glazbene scene našeg grada, ali i društva općenito.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što će se on utrošiti?

Uzevši u obzir općenitu situaciju i razumijevanje da su sredstva grada ograničena, možemo ovim putem izraziti zadovoljstvo odobrenim sredstvima. Naravno da bi provedba ovog, ali i drugih projekata zahtijevala i veća sredstva, ali taj nedostatak nadopunjujemo vlastitim radom bez ikakvih naknada našim članovima i osobama koje rade na projektu.

OPREMA Dobivena sredstva bit će utrošena većinom za nabavku neophodne glazbene opreme koja se koristi u projektu.

  • Koliko članova broji vaša udruga? Tko vam se sve može pridružiti?

Naša udruga u svom registru ima 764 člana. Naravno nisu svi aktivni u radu, ali od tog broja možemo izdvojiti barem 200 aktivnih članova.

GLAZBA Pridružiti nam se mogu svi koji se na bilo koji način žele baviti ili se već bave bilo kojom od glazbeno-scenskih djelatnosti.

Primjerice: glazbenici, instrumentalisti, vokalni izvođači, ton majstori, DJ-evi, operateri rasvjete, snimatelji i svi drugi izvođači vezani uz glazbeno-scensku produkciju.

  • Koji su drugi izvori prihoda vaše udruge?

Naša udruga sukladno svom statutu ima različite izvore financiranja od kojih izdvajamo: prihod od članarine, prihod od vlastitih djelatnosti (usluga) propisanih statutom, prihodi od županije i sl. Nastojimo postići financiranje i od strane države na nivou Ministarstva kulture, a i aplicirali smo i na različite zaklade i EU projekte, ali za sada još bez pozitivnog odgovora.

  • Koje još projekte provodite, osim ovoga navedenoga?

Naša organizacija općenito provodi brojne projekte unazad naše dugogodišnje tradicije i djelovanje. U ovoj godini izdvojit ćemo: Proslava 20 godina rada udruge pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Projekt Dobar Razglas daleko se čuje u suradnji sa Županijom, Glazbenička Nova Godina, Stručna pomoć izvođačima prilikom sklapanja autorskih ugovora za nastupe itd.

  • Jeste li zadovoljni suradnjom s gradom Osijekom?

S gradom Osijekom posebno zadnjih godina imamo prilično uspješnu suradnju.

PODRŠKA Grad u skladu sa svojim mogućnostima nastoji podržati naše aktivnosti i projekte.

Naravno uvijek može biti i bolje čemu zasigurno težimo i mi kao udruga, a vjerujemo i gradska uprava.

  • Pomaže li grad Osijek rad vaše udruge na još neki način?

Grad Osijek nam pomaže u smislu savjetovanja o izradi projektnih dokumentacija, upoznaje nas s tekućim i novim propisima i obavještava nas o aktivnostima vezanim za područje našeg djelovanja.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, prema vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparentnost proračuna kao i općenito transparentnost u svakom dijelu lokalne uprave je možda jedna od najvažnijih karakteristika i preduvjeta za razvoj još većeg međusobnog povjerenja i razvoj općenito. Također na taj način sustavno vršimo preventivno djelovanje u suzbijanju eventualno moguće korupcije ili bilo kojih drugih radnji koje bi nanijele štetu kako samom gradu Osijeku i njegovoj upravi, tako i svim građanima našeg grada.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: