Tematska sjednica o problemu korupcije

U Osijeku je održana prva sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije izvan Zagreba. Sjednicu je predvodio Željko Jovanović, saborski zastupnik.

KAO PRIMJER Povod sjednice bilo je bezuvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju o transparentnom poslovanju i javnoj nabavi koje je Grad Osijek dobio u nekoliko navrata.

Jovanović je istaknuo kako 90% građana vjeruje kako je Hrvatska korumpirana država, a njih čak 96% ne bi prijavilo korupciju. Na sjednici su sudjelovali predstavnici GONG-a, Ureda državne revizije, Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Grada Osijeka i Pravnog fakulteta u Zagrebu. Nazočne na sjednici pozdravio je gradonačelnik Ivan Vrkić, a zamjenik Boris Piližota medijima je istaknuo kako je Grad 2015. javnu nabavu učinio transparentnijom, početkom 2018. godine osnovan je novi Upravni odjel za gospodarenje imovinom i vlasničko-pravne odnose, upravo s ciljem borbe protiv korupcije. To se posebno odnosi na poslovne prostore, stanove, ali isto tako na građevinske čestice i poljoprivredna zemljišta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: