Groblje Sv. Ane dobilo oznaku A.S.C.E.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota zajedno sa prvim potpredsjednikom Gradskog vijeća Dragom Šerićem i direktorom tvrtke Ukop Hrvojem Ostričkim na groblju je Svete Ane predstavio postavljenu nadstrešnicu na oproštajnom platou, kao i ulazak tvrtke Ukop u Udrugu značajnih groblja Europe.

POTREBA Za vrijeme ljetnih vrućina tijekom 2017. godine veći broj građana na sprovodima na groblju Sv. Ane izrazio je negodovanje i potrebu rješavanja izloženosti suncu. Sukladno tome Grad Osijek je u suradnji s Ukopom donio odluku o izgradnji i postavljanju nadstrešnice na oproštajnom platu.

Vrijednost radova je 140.000 kuna, a Piližota je najavio postavljanje nadstrešnica i na drugim potrebitim mjestima, u skladu s planom i financijskim mogućnostima.

Površina nadstrešnice je 165 m2 te je rađena od kvalitetnog materijala koji je otporan na UV zračenja i štiti od padalina. Pokriva veliki dio oproštajnog platoa i time će se bitno poboljšati uvjeti održavanja sprovoda. Ugrađeni su i senzori na vjetar tako da se nadstrešnica automatski zatvara u slučaju jakog strujanja zraka.

UDRUGA Osim nadstrešnice, novost na groblju Sv. Ane je i oznaka A.S.C.E. koja je postavljena na ulazu, a označuje da je tvrtka Ukop ušla u Udrugu značajnih groblja Europe.

Članstvo u Udruzi omogućio je povijesno-kulturni značaj groblja Sv. Ane, odnosno eminentne osobe pokopane na groblju, bitni spomenici, skulpture značajnih autora i sama starost groblja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: