ZDENKO LIŠKA Grad nas podržava već godinama i da nije tako, Pannonian ne bi bio to što je danas

Zdenko Liška, predsjednik Udruge Pannonian Challenge

Ovogodišnji, 19. Pannonian Challenge, održava se od 30. svibnja do 2. lipnja, a kroz četiri dana očekuje se nastup oko 300 natjecatelja iz cijeloga svijeta. Osim sportskog, tu je i bogat glazbeni i kulturni program, a od ove godine sastavni dio manifestacije postat će i „To Do“ sportska konferencija. O natjecateljima, terminu ovogodišnjeg PC-a, konferenciji i glazbenom programu govori predsjednik Udruge Pannonian Challenge, Zdenko Liška.

  • Koliki će iznos ove godine grad Osijek izdvojiti za 19. Pannonian Challenge?

Za ovu godinu je dogovoren jedinstveni iznos od 450.000 kuna za programe PC19 i To Do konferenciju koja će se po prvi puta održati u sklopu PC19.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? Na što ćete ga utrošiti?

Svakako da smo zadovoljni iznosom koji će nam značajno pomoći u financijskoj konstrukciji cijelog događaja.

ODRŽAVANJE Sredstva koja dobijemo od Grada za organizaciju Pannonian Challengea prvenstveno se utroše na održavanje i izgradnju novih elemenata skate parka.

Ovogodišnji iznos će se raspodijeliti i na troškove konferencije.

  • 19. Pannonian Challenge održat će se ranije nego prijašnjih godina, od 30. svibnja do 2. lipnja. Zbog čega?

Razlog ranijeg održavanja PC-a je raspored UCI Bmx Freestyle World Cup, kojeg smo i mi bili domaćini prije tri godine. Kako se ne bi poklopili sa terminom u Budimpešti, odlučili smo se ove godine za raniji termin.

  • Koliko natjecatelja očekujete ove godine?

Naša očekivanja su na razini prijašnjih godina – između 250 i 300 natjecatelja u tri discipline: IN-line, Skateboard i Bmx kroz više kategorija od juniora, amatera, profesionalaca i sve više prisutnih dama u ovoj vrsti sportova.

  • Prvi puta u sklopu programa Pannoniana održat će se i konferencija „To do“. Tko će na njoj sudjelovati i koji je njezin cilj?

Cilj konferencije je okupiti lidere u organizaciji sportskih događaja, sponzore, lokalne i državne dužnosnike koji sudjeluju u takvim događajima.

IZAZOVI Kroz izlaganja govornika vidjeti kako se što bolje suočiti sa svim izazovima koje nosi organizacija vrhunskog sportskog događaja.

  • Hoće li ulaz na sportski dio Pannoniana i ove godine biti besplatan? Očekujete li veći broj posjetitelja nego prijašnjih godina?

Naš cilj je ovu vrstu sportova predstaviti što širem krugu gledatelja tako da će i ove godine ulaz biti slobodan. Što se tiče broja posjetitelja, svake godine nedostaje mjesta na tribinama, pogotovo na finalima, a vjerojatno će tako biti i ove godine.

TRIBINE Mi se trudimo osigurati što veći broj mjesta, ali trenutno nas tehnički uvjeti u tome sprečavaju.

  • Što je s glazbenim programom? Koja nas imena očekuju?

Glazbeni program je sastavni dio PC-a tako da i ove godine – četvrtak, petak i subota (31. svibnja, te 1. i 2. lipnja) večernji dio PC-a je rezerviran za zabavu u Vegi. Nastupit će Psihomodo Pop, Urban i Brkovi te još niz drugih izvođača.

  • Osječki skatepark postao je regionalni trening-kamp za Olimpijadu u Tokiju 2020. godine. Kako je do toga došlo i što to konkretno znači za udrugu Pannonian, ali i osječki sport općenito?

Kako je PC postao natjecanje sa odličnim skate parkom, cilj udruge je da taj park iskoristimo i za druge aktivnosti.

OLIMPIJADA Ulaskom Skate-a i Bmx-a u obitelj olimpijskih sportova, nameće se potreba za kvalitetnim trening poligonom kako bi se sportaši mogli što kvalitetnije pripremiti za san svakog sportaša – Olimpijadu.

Udruga radi na tome kako bi osim parka osigurali i druge uvjete za kvalitetne treninge freestyle i drugih osječkih sportaša, a što će vjerujemo rezultirati novim radnim mjestima.

  • Kakva je vaša suradnja s gradom Osijekom? Smatrate li da grad dovoljno ulaže u manifestacije kao što je Pannonian Challenge?

Grad Osijek već godinama podržava PC i da nije tako, Pannonian ne bi bio to što je danas.

DOBRI PARTNERI Potpora koju grad daje je zadovoljavajuća i možemo reći da je Grad dobar partner. Mišljenja smo da se Grad trudi podržati sve kvalitetne inicijative.

Svaka manifestacija iziskuje razne potrebe i troškove, a kako bila što uspješnija pomoć grada iznimno potrebna.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

Svakako da je transparentnost važna pogotovo kada se radi o javnim sredstvima. Već smo u više navrata ponovili kako svi sudionici u proračunu moraju biti transparentni i svojim radom opravdati dobivena sredstva.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: