CARNET otvorio pet Regionalnih obrazovnih centara


Svih pet ROC-eva otvoreno je istovremeno uz videokonferencijsko uključivanje, a središnja svečanost održana je u Prvoj gimnaziji Varaždin gdje je otvaranju ROC-a, uz čelne ljude CARNET-a i pilot projekta e-Škole, prisustvovala i ministrica znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Blaženka Divjak.

PROSTOR ROC je multifunkcionalni tehnološko-inovativni prostor namijenjen prvenstveno obrazovnim aktivnostima.

Svaki ROC sadrži opremu koja prati najnovije obrazovne trendove i metode poučavanja, uključujući informacijsku i komunikacijsku tehnološku strukturu za održavanje edukacija i edukativnih događanja, koja uključuju:
– žičnu i bežičnu mrežu,
– 30 prijenosnih računala,
– 30 tablet uređaja s tipkovnicom,
– 2 ekrana osjetljiva na dodir (u jednom je implementirano predavačko računalo s web kamerom, a u drugom videokonferencijski sustav sa samostalnom kamerom),
– sustav za upravljanje nastavom
– kolica za pohranu i punjenje tableta.

Uz to, svaki ROC opremljen je i multifunkcionalnim namještajem kako bi se prostor mogao prilagoditi potrebama različitih oblika održavanja edukacije. Cilj osnivanja i opremanja ROC-eva je provedba sustavne edukacije koja doprinosi jačanju digitalne kompetencije djelatnika u školama te provedba različitih obrazovnih aktivnosti u organizaciji škole i lokalne zajednice kao što su suradnički projekti, konferencije, znanstveni sajmovi i slično.

OŠ FRANJO KREŽMA U sklopu pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ osnovan je ROC u prostoru Osnovne škole Franje Krežme u Osijeku.

Suvremeni prostor osječke škole iznosi 67 m2 moderno opremljene učionice, 24 m2 moderno opremljenog prostora za sjedenje i druženje i malog vanjskog prostora, dvorišta od 15 m2 za odmor.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: