VLADIMIR MAĐAREVIĆ Osječki kup jedna je od najposjećenijih etapa serije natjecanja Svjetske gimnastičke federacije

Vladimir Mađarević, direktor Svjetskog kupa u gimnastici Osijek

U dvorani Gradski vrt, 26. i 27. svibnja, održava se 10. izdanje Svjetskog kupa u gimnastici, prvi put pod imenom „DOBRO“ World cup, koje će okupiti ponajbolje svjetske, ali i hrvatske gimnastičarke i gimnastičare. Ovo je natjecanje jedna od najbolje organiziranih službenih etapa serije natjecanja Svjetske gimnastičke federacije i stavlja grad Osijek uz bok europskim i svjetskim metropolama, poput Melbournea, Dohe, Pariza i Bakua. Jubilarni osječki Svjetski kup ove će godine biti obogaćen ne samo različitim događanjima tijekom svibnja, već i nastupima brojnih osvajača medalja s najvećih svjetskih natjecanja. O organizaciji ovogodišnjeg kupa, financijama i planovima, govori direktor Svjetskog kupa u gimnastici Osijek.

  • „DOBRO“ World cup Osijek ove će se godine održati posljednji vikend u svibnju. Riječ je o jubilarnom, 10. izdanju Svjetskog kupa u gimnastici. Što gledatelji mogu očekivati?

Stigle su prijave gimnastičara iz 30 zemalja svijeta. Moram naglasiti kako je osječki kup jedna od najposjećenijih etapa serije natjecanja Svjetske gimnastičke federacije. Riječ je o devet etapa natjecanja, a od početka godine one su se održale u Melbourneu (Australija), Bakuu (Azerbajdžan) i Dohi (Katar), dok nakon Osijek slijedi natjecanje u Kopru (Slovenija). I dok je u Melbourneu bilo 20-ak zemalja sudionica, mi smo uvijek negdje oko brojke 30 i jedna smo od najposjećenijih etapa natjecanja.

DOBRO To je jasan pokazatelj da se gimnastičari i treneri rado vraćaju u Osijek i da im je ovdje dobro.

  • Spomenuli ste da su prijave stigle iz 30 zemalja svijeta. Kako ste zadovoljni odazivom natjecatelja?

Organizacija DOBRO World kupa odgovara i natjecateljima i trenerima, jer oni ne opraštaju propuste i u takvim slučajevima izbjegavaju pojedine etape natjecanja.

PREDNOST Mi imamo komparativnu prednost, jer je Hrvatska mala zemlja, malo nas je u Hrvatskom gimnastičkom savezu, tako da se preklapamo u raznim ulogama.

Mi, koji smo ovdje organizatori i u izvršnim odborima i operativa, u drugom smo segmentu treneri ili suci, pa putujemo po svijetu. Sastavni smo dio delegacija i idemo po svjetskim kupovima. Sve one nedostatke koje primjećujemo kroz naše sportaše i naše trenerske oči pokušamo ispraviti na svojoj organizaciji, što se onda reflektira na sve sportaše, trenere i prateće osoblje.

  • U organizacijskom smislu, za ovo ste izdanje pripremili pregršt događanja tijekom svibnja kojima najavljujete jubilarni kup. Što sve Osječane i goste još očekuje do zadnjeg vikenda u svibnju?

Još smo prošle godine odlučili kako za jubilarni kup želimo značajno povećati broj manifestacija koje se vežu na sam sportski dio i koje bi bile idealna prilika za Osijek i naš kraj u smislu razvoja kontinentalnog turizma.

FEEL GOOD VIKEND Odlučili smo se za novi event, događaj koji će biti prepun sadržaja tijekom petka, subote i nedjelje (25., 26. i 27.5.). Riječ je o Feel good vikendu – gastro, vine i music festivalu koji će se održavati preko puta Sokolskog doma u Parku kralja Petra Krešimira IV.

Za sve će posjetitelje ulaz biti slobodan. 25. svibnja koncert će održati grupa S.A.R.S., a održat će se i javno izvlačenje brojeva finalista, nešto po uzoru na Snježnu kraljicu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. U subotu (26.5.) od 11 će, pa do kasnih večernjih sati, u parku biti zanimljivih gastronomskih sadržaja, a navečer je koncert Frajli.

SPORT I ZABAVA Želimo da svjetski kup u Osijeku poveže zabavni i sportski dio, te da ga posjetitelji zabilježe na svoje kalendare i za iduću godinu.

Dakle, ovoga puta imamo 10 najavih evenata, od kojih su neki već prošli (vježbanje na otvorenom s Robertom Seligmanom u Drvenparku).

NAJDUŽA ŠPAGA Ove subote (12.5.) u 17 sati očekuje nas događaj koji je prošle godine privukao veliki broj sudionika. Riječ je o najdužoj špagi na svijetu.

Prošle smo ju godine organizirali prvi puta, imali smo 400 sudionika i napravili smo najdužu ljudsku gimnastičku špagu od 600 metara. Ovoga puta očekujemo još veći broj sudionika na Promenadi, ali i novi rekord.

  • Grad Osijek je ove godine za „DOBRO“ World cup izdvojio više sredstava nego prolih godine. Jeste li zadovoljni tim iznosom, ali i suradnjom s Gradom?

PODRŠKA Od Grada smo dobili 240.000 kuna i to je iznos s kojim smo doista zadovoljni. Grad nam daje podršku već punih 10 godina i na tome smo zahvalni.

Posebno smo ponosni što smo ove godine od Državnog ureda za sport dobili sredstva za organizaciju DOBRO kupa, budući da do sada nismo imali tu podršku. Dobili smo drugi po visini iznos, nakon Snježne kraljice, koji je odredio nezavisni ocjenjivački sud sastavljen od olimpijaca i osvajača velikih medalja. Riječ je o 1,158.000 kuna, a dobivenim smo iznosom više nego zadovoljni.

  • Grad Osijek je i u prošloj godini dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je ona, po Vašem mišljenju, važna?

Mislim da je transparentnost jako bitna. Svakom od nas u bilo kojem trenutnu moraju biti dostupni podaci o bilo kojoj stavci na koju je potrošen zajednički novac.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: