Prve ovogodišnje potpore poduzetnicima

Prvih je 20 ovogodišnjih potpora dobilo 18 poduzetnika s područja Grada Osijeka, a njihova je ukupna vrijednosti 402.539,23 kune.

Za pokretanje gospodarske djelatnosti potpore je dobilo 11 poduzetnika početnika, za nabavu i ugradnju strojeva i opreme 7 poduzetnika, za certificiranje proizvoda 1 poduzetnik, kao i 1 za izlaganje na sajmovima.

O lagano-uzlaznoj putanji gospodarstva pa tako i osječkog govorio je novi pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo, koji je i sam na ovo mjesto stigao iz realnog sektora, stoga su mu dobro poznate poteškoće s kojima se poduzetnici susreću, posebice one administrativne.

JEDNOSTAVNO U slučaju gradskih potpora, to ipak nije slučaj jer svi dobitnici pa i oni prethodni, ističu kako je procedura zaista jednostavna i brza.

Ukupno raspoloživa sredstva za dodjelu potpora u ovogodišnjem gradskom proračunu iznose 1.300.000 kuna, a gradonačelnik Ivan Vrkić ističe kako će se rebalansom nastojati osigurati i više sredstava za ovu namjenu, jer je potpora napretku gospodarstva prioritet u planovima za 2018.

Jedan poduzetnik može se prijaviti na više mjera i ostvariti pravo na maksimalan iznos od 70.000 kuna.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: