IGOR VAJNBERGER Osječki plesni festival broji do 700 natjecatelja

Dugi niz godina Kulturno umjetnički centar Bolero djeluje na području športske i plesne edukacije s kvalitetnim programima učenja latinsko-američkih, standardnih i društvenih plesova, Show i Street Dance-a, te Salse, Bachate, Argentinskog Tanga i Mamba. U radu kluba, koji je prilagođen pojedinim dobnim skupinama aktivno djeluju sve starosne kategorije; predškolci, djeca, mladež i odrasli. O 7. osječkom plesnom festivalu, suradnji s Gradom Osijekom, financiranju i predstojećim natjecanjima, govori predsjednik Bolera, Igor Vajnberger.

  • Kulturno umjetničkom centru „Bolero“ Osijek u 2018. je godini za 7. osječki plesni festival osigurano 3.000 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Ovo je naš standardni projekt koji je međunarodnog karaktera. Prošle je godine sudjelovalo osam zemalja iz regije, ali i Češka, Bugarska, Rumunjska i Slovačka. Plesači su odradili cjelodnevni program, i to oko 50-60 plesnih disciplina.

DISCIPLINE Kada govorimo o Osječkom plesnom festivalu, natjecanje je u umjetničkim disciplinama, u street disciplinama i u parovima.

Ove će se godine festival održati 13. listopada. Već smo zakupili dvoranu ŠD „Jug 2“, kao i prošle godine. Dvorana se pokazala jako dobrom za ovakvu vrstu projekta. S tim da pretpostavljamo da će projekt narednih godina prijeći okvire te dvorane, pa ćemo vjerojatno morati tražiti veću dvoranu. Festival uvijek broji od 300 do 700 natjecatelja, a konačan broj natjecatelja ove godine još uvijek nemamo.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? Je li on dovoljan?

Zahvaljujem i gradu, gradskom poglavarstvu i županiji na pomoći bilo koje vrste.

TROŠKOVI Ovih 3.000 kuna je iznos koji je grad Osijek vjerojatno mogao izdvojiti u tom trenutku, međutim troškovi su puno veći.

Bilo bi nam drago da sljedeće godine iz gradskog ili županijskog proračuna dobijemo malo veći iznos, jer se konačni troškovi kreću oko 40.000 kuna. No, zadovoljni smo sa svakom pomoći i zahvaljujemo na svakom iznosu koji dobijemo.

  • Koji su drugi izvori prihoda Kulturno umjetničkog centra „Bolero“ Osijek?

Zadnju donaciju imali smo prije četiri-pet godina, tako da zaista nemamo drugih izvora prihoda osim grada, županije, kotizacija kroz natjecanja i redovnu članarinu kluba.

  • Koliko članova broji „Bolero“? Tko vam se sve može pridružiti?

„Bolero“ broji od 40 do 80 članova. Broj članova razlikuje se u određenom dijelu godine, tako da ih najviše imamo u rujnu i listopadu te veljači i ožujku. Pridružit nam se mogu svi zainteresirani, a uzrast nije važan.

UZRAST Od treće godine života možemo upisati djecu. Za njih postoji predškolska grupa koja se zove Baby dance.

Osnovnoškolci, srednjoškolci, odrasli, umirovljenici – apsolutno svi uzrasti, kao što i podučavamo skoro pa sve vrste plesova, koje su danas popularne.

  • Kakva vas još natjecanja očekuju ove godine?

Ove nas godine očekuje mnogo natjecanja, vezano za Mađarsku, vezano za Češku.

PRVENSTVO Ono što nam prvo slijedi jest Prvenstvo Hrvatske u Splitu koje će biti sredinom lipnja.

Potom nas u rujnu očekuje jedan međunarodni festival. Slijedi naš 7. osječki plesni festival u listopadu, a početkom 2019., u veljači ili ožujku, očekuje nas Europsko prvenstvo u Moskvi.

  • Pomaže li Grad Osijek rad vašeg centra i na druge načine? Koje?

Grad našem kulturno-umjetničkom centru pomaže na različite načine, ne samo donacijama, nego i davanjem korištenja prostora bez naknade.

ZAHVALNOST S te smo strane jako zahvalni jer bez te geste naši plesači ne bi toliko dobro predstavljali Osijek i Hrvatsku.

Naši se plesači svake godine kvalificiraju za Svjetska prvenstva te uzimaju medalje. Prostor nam definitivno jako dobro posluži jer imamo i dodatne treninge. Plaćanje dvorane bilo bi jako skupo te to ne bismo mogli izvesti.

Jeste li zadovoljni suradnjom s gradom Osijekom?

Suradnja s gradom Osijekom je odlična, pogotovo zadnjih godina.

SURADNJA Zaista sam zadovoljan te se nadam da će se ona unaprjeđivati i da ćemo u narednim godinama dobiti više povjerenja.

Malo ljudi zna koliko dobrih rezultata dolazi od članova iz redova našeg centra.

  • Grad Osijek je ponovno dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

Smatram da je vrlo bitna transparentnost proračuna. Kao prvo, drago mi je to čuti. Kao drugo, transparentnost bi definitivno trebala biti nit vodilja svima.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s