DALIJA DOZET Svake godine pridruži nam se sve veći broj volontera na što smo jako ponosni

Dalija Dozet, zamjenica ravnatelja Teatra to go

Filmska RUNDA revija je hrvatskog kratkog filma koju Teatar to go u Osijeku organizira već treću godinu za redom. Teatar to go u ovoj godini planira nastaviti sa svojim audiovizualnim i kazališnim aktivnostima. Osim Filmske RUNDE krajem svibnja, koja nudi presjek ponajbolje profesionalne, studentske i amaterske produkcije kratkometražnog filma u Hrvatskoj, realizirat ćemo autorske večeri, odnosno Autorske RUNDE. O Filmskoj rundi 2018., ostalim projektima, financiranju i suradnji s Gradom Osijekom, govori zamjenica ravnatelja Teatra to go, Dalija Dozet.

  • Teatar to go iz gradskog je proračuna za 2018. godinu dobio 5.000 kuna za projekt „Filmska runda 2018“. O kakvom je projektu riječ?

Filmska RUNDA revija je hrvatskog kratkog filma koju organiziramo treću godinu za redom, od 25. do 27.svibnja 2018. u Osijeku.

FILMSKA PONUDA Osim kvalitetnog filmskog programa, gostovanja autora i panela tijekom trodnevne revije, Filmska RUNDA kroz cjelogodišnji program filmskih radionica i autorskih večeri Osijeku pruža potrebnu filmsku ponudu i poziva građane na aktivno sudjelovanje u kulturnom sadržaju.

Filmska RUNDA zamišljena je kao platforma za razmjenu, upoznavanje i inspiraciju filmovima i filmskim autorima.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? Je li on dovoljan?

Dobiveni iznos pokriva možda 5% realnih troškova manifestacije ovakvog tipa. RUNDA se okreće na entuzijazam, volontiranje i slobodno vrijeme nas organizatora. Mnoge ideje, potrebe i mogućnosti naprosto su zakinute nedostatkom financijskih sredstava.

DUGOROČNO Svjesni smo okoline u kojoj djelujemo i izazova za dugoročno djelovanje, tako da se veselimo svakoj promijeni na bolje.

Realizacija projekta ne bi bila moguća bez podrške struke (DHFR, HAVC), doprinosa stručnih suradnika, volontera i suradnje s različitim akterima iz kulturnog sektora.

  • Kakvo je stanje s brojem volontera tijekom Filmske RUNDE?

Svake godine pridruži nam se sve veći broj volontera na što smo jako ponosni.

VOLONTERI Do sada smo s njima ostvarili izvrsnu suradnju, a od ove godine postaju dio tima i atmosfere koju nudimo.

Pozvali smo ih da predlažu, djeluju i razmišljaju za što bolju provedbu RUNDE.

  • Uz audiovizualnu djelatnost, tu su i kazališni projekti. Što trenutno radite?

Trenutno su na repertoaru dvije profesionalne predstave za djecu „Uspavanka za Uspavanka“ i „Majstori“, koje su dosada gostovale na području Osječko-baranjske i Bjelovarsko-bilogorske županije, grada Zagreba i susjedne nam Mađarske. U predstavama igraju Mladen Vujčić, Dejan Fajfer i Goran Smoljanović, koji je u Teatru to go zadužen za kazališne projekte.

KAZALIŠTE Realizacija kazališnog programa provodi se uz uspješnu suradnju s Bjelovarskim kazalištem, koprodukciju s Hrvatskim kazalištem u Pečuhu i podršku PU osječko-baranjsku.  

  • Kakve projekte planirate u 2018. godini?

U planu je nastavak audiovizualnih i kazališnih aktivnosti.

AUTORI Osim Filmske RUNDE krajem svibnja koja kao takva nudi presjek ponajbolje profesionalne, studentske i amaterske produkcije kratkometražnog filma u Hrvatskoj, realizirat ćemo autorske večeri, odnosno Autorske RUNDE u kojima će publika imati priliku zajedno s autorom gledati i analizirati njegove filmove.

Što se tiče kazališnih aktivnosti, tu su izvedbe predstave „Majstori“ u suradnji s kulturnim institucijama u Osijeku, lutkarske radionice i premijera predstave o kojoj ćemo na vrijeme obavijestiti javnost.

  • Na koji se način Teatar to go financira?

Organizacija programe provodi uz potporu javnih i privatnih izvora financiranja te financijama iz vlastitih izvora. Od početka djelovanja bilježi se eksponencijalan rast prihoda, što omogućava kontinuiran rad.

KVALITETA Potvrdu za kvalitetu projekata dobivamo podrškom financijera iz struke, kao što su Ministarstvo kulture, Hrvatski audiovizualni centar i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

  • Kako ocjenjujete suradnju s gradom Osijekom? Pomaže li vam grad na još neke načine?

Ovo je prvi put da smo od Grada Osijeka dobili već spomenuta financijska sredstva, preko prijave projekta na javni poziv. Do sada smo s gradom surađivali u vidu logistike prilikom realizacije Filmske RUNDE i tijekom premijerne izvedbe predstave RAZREDNI KLASNI NEPRIJATELJ u sklopu Osječkog ljeta kulture 2015. godine.

SURADNJA Uspostavljena je suradnja s nekoliko gradskih tvrtki, od kojih se posebno izdvaja susretljivost tvrtke Unikom d.o.o. i njihovih zaposlenika.

  • Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

Transparentnost poslovanja je ključna za povjerenje građana u sustav, te se od jedinica lokalne samouprave očekuje da će odgovorno raspolagati s novcem građana i u korist cijele zajednice. Čisti račun osječki proračun je jedan od pohvalnih načina predstavljanja programa financiranih od strane grada, uz uvjet da svi korisnici sredstava predstave svoj program.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s