Dan zdravlja 2018.

Povodom obljetnice osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije 1948. godine., Grad Osijek je u Ulici Lorenza Jägera i u Školskoj ulici organizirao manifestaciju ,,Dan zdravlja 2018.”, uz predstavljanje udruga iz područja socijalne djelatnosti i zaštite zdravlja te drugih srodnih udruga i ustanova.

Svake godine Svjetska zdravstvena organizacija naglašava jedan prioritetni javnozdravstveni problem kao temu za Svjetski dan zdravlja.

UNIVERZALNA ZAŠTITA Ovogodišnja tema bila je: „Univerzalna zdravstvena zaštita: svatko, svugdje.“ Univerzalna zdravstvena zaštita znači da svi ljudi i zajednice dobivaju potrebne zdravstvene usluge bez da zbog toga trpe financijske teškoće.

Zadnjih nekoliko godina, Grad Osijek organizira obilježavanje ovog važnog zdravstvenog dana s ciljem da se javnost senzibilizira na zdravstvene probleme koji utječu na širu populaciju, važnost prevencije i ulaganja u zdravlje. Različite građanske udruge su svojim programskim aktivnostima dale doprinos ovom događaju, a pomoću njih su se sudionici mogli informirati o različitim aspektima zdravlja i pristupačnosti odgovarajuće zdravstvene skrbi u prevenciji i liječenju.

Uz glazbeno-scenski program na pozornici, manifestaciju su svojim dolaskom podržali i sportaši grada Osijeka, a štandove je obišao i gradonačelnik Ivan Vrkić.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: