GORAN KRAMARIĆ Prijevoz na natjecanja je najbolja stvar koja se dogodila sportu u Osijeku

Goran Kramarić, tajnik Košarkaške akademije Osijek

Košarkaška akademija Osijek s veteranima broji blizu 100 članova. U svom načinu funkcioniranja oslanjaju se na svoja sredstva i mogućnosti. O suradnji s Gradom Osijekom, te drugim izvorima prihoda, govori tajnik akademije, Goran Kramarić.

  • Košarkaškoj akademiji Osijek iz gradskog je proračuna za 2017. godinu osigurano 5.000.00 kuna za 3. košarkaški kadetski turnir Zadar 2017. Jeste li zadovoljni tim iznosom? Je li on dovoljan?

Mi kao akademija u svome načinu funkcioniranja i rada oslanjamo se isključivo na svoja sredstva i mogućnosti.

PLUS Sve što dobijemo od grada, županije, zajednice uvijek nam je neki plus. Cijene autobusa, tjedan dana turnira i ostali troškovi dosežu astronomske svote tako da to nikad nije dovoljno.

Možemo reći da smo u svome ustroju navikli da funkcioniramo sami za sebe, a sve što dobijemo od grada, županije i ostalih nam je samo plus te dobro dođe.

  • Koji su drugi izvori prihoda Košarkaške akademije Osijek?

Drugi izvora prihoda naše akademije su članarine i donacije.

  • Koliko članova broji Košarkaška akademija Osijek?

S veteranima je taj broj blizu 100 članova.

  • Jeste li zadovoljni suradnjom s gradom? Pomaže li grad Osijek rad vaše akademije na još neki način?

Suradnjom s gradom Osijekom jako smo zadovoljni. Treba biti realan – situacija je takva kakva je i novaca ima koliko ima. Naravno da bismo svi voljeli dobiti više sredstava i više termina u dvoranama.

PRVI PUTA Mi smo u 2018. prvi put počeli dobivati neka sredstva jer smo ispunili one uvjete prema županiji i gradu – funkcioniranje u natjecanjima i svemu ostalome.

Smatram da je to sve u okviru nekih očekivanja i onoga kako nam je najavljeno, nema nekih iznenađenja.

Grad Osijek nam pomaže i na druge načine, za koje se nadamo da će sljedeće godine biti puno izraženiji, a to su termini u dvoranama. S druge strane, prijevoz na natjecanja je najbolja stvar, po našem mišljenju, koja se dogodila sportu u Osijeku. Siguran i besplatan prijevoz za mlađe kategorije na natjecanja klubovima izrazito olakšava rad.

LAKŠI RAD Ta stavka je velika stavka jer su ranije, pogotovo za ova lokalna natjecanja, treneri i roditelji vozili, a to nikada nisu zgodne stvari. Taj način funkcioniranja gdje grad osigurava prijevoz kroz autobuse i mini autobuse velika je stavka i daje svim klubovima na ozbiljnosti te im olakšava rad.

Što se  tiče dijela s dvoranama, vjerujem da bi svaki klub volio više termina u dvoranama za treninge. Nadam se da će iduće godine status biti sve bolji i bolji, jer napredujemo iz godine u godinu tako da očekujemo da će nam grad dodijeliti još koji termin.

  • Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

Mislim da je transparentnost proračuna vrlo važna. Kada se pokaže gdje je novac građana otišao, prestaju „priče“. Najgora stvar koja se događa jesu priče i neke fantomske urote – ovi su dobili, ovi nisu, ovi zato što je ovo… – znate kako to ide.

NAJBOLJA STVAR Ta transparentnost proračuna najbolja je stvar jer se točno zna gdje ide novac. To znaju i građani, ali i korisnici.

Kada vidim te stvari, ja sam svjestan da grad čini koliko može i da su to neke realne mogućnosti.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: