Tribina o mogućnostima ugradnje dizala

O mogućnostima ugradnje dizala u višestambene zgrade uz sufinanciranje sredstvima Europske unije govorili su europarlamentarka Biljana Borzan, saborski zastupnik Silvano Hrelja i predsjednik Koordinacijskog odbora društava HP i HT umirovljenika Hrvatske Želimir Manenica.

INICIJATIVA Kao glavni problem istaknuli su kako sredstva fondova Europske unije za takvu namjenu postoje, no nedostaje inicijativa da se ona i pokrenu.

Ova tribina poslužila je kao svojevrsna inicijativa za izradu takvog projekta, dok bi predložak za njega bila studija Koordinacijskog odbora društava HP i HT umirovljenika koja pokazuje neophodnost ugradnje liftova u višestambene zgrade.

BRIGA Europska komisija najavila je mogućnost sufinanciranja ugradnje dizala iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 80% troškova, kao jednu od mjera prilagodbe stambene infrastrukture skrbi za starije osobe.

Na području grada Osijeka postoji oko 800 višestambenih zgrada od četiri do sedam katova koje nemaju dizala. Neke zgrade imaju tehničke preduvjete za izgradnju dizala, čime bi se poboljšala svakodnevna kvaliteta života naših sugrađana, kako starijih, tako i osoba s invaliditetom te obitelji s malom djecom, istaknuli su govornici.

Koordinacijski odbor društava HP i HT umirovljenika Hrvatske pokrenuo je peticiju kojom bi građani ukazali Vladi na potrebu realizacije takvog projekta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: