RENATO MARTINKO Prelaskom iz Darde u Osijek dobili smo vrhunske uvjete za rad

Renato Martinko, sportski direktor KK Vrijednosnice Osijek

Košarkaški klub Vrijednosnice Osijek u prošloj je godini imao proračun od oko 2.200.000 kuna. Prelaskom iz Darde u Osijek klub je dobio bolje uvjete za rad. O prvoligaškoj ekipi, Školi košarke, financiranju i suradnji s Gradom osijekom govori sportski direktor kluba, Renato Martinko.

  • Košarkaški klub Vrijednosnice Osijek iz gradskog je proračuna za 2017. Godinu osigurano 5.000 kuna za Domaćinstvo poluzavršnice juniorskog prvenstva. Jeste li zadovoljni tim iznosom?

Pa, znate kako je s novcima – onaj tko dobije, uvijek mu je malo, a onaj tko daje, uvijek mu je puno. Mi smo svjesni da je taj dio novca iz proračuna nešto što se mora podijeliti svim udrugama i zadovoljni smo s dobivenim. Međutim, to nije dovoljno jer mi u sezoni potrošimo oko 2,5 milijuna kuna. Mislim da je onda sve jasno.

BUDUĆNOST Vjerujemo da grad može, da bi izdvojio više. Nadamo se da će u budućnosti iznos biti veći.

  • Koji su drugi izvori prihoda vašeg kluba?

Imamo privatnog sponzora, tvrtku Vrijednosnice Osijek, gospodina Alexandra Hrkača, koji je predsjednik kluba. Osim ovog glavnog sponzora, imamo još nekoliko tvrtki koje nas sponzoriraju, a u vlasništvu su gospodina Hrkača. Od ove nas sezone sponzorira i jedna zagrebačka tvrtka, tvrtka Ideco.

ŠKOLA KOŠARKE Također, financiramo se i od članarina koju plaćaju djeca iz Škole košarke, koja je dio sekcije unutar našeg kluba.

  • Koliko članova broji KK Vrijednosnice Osijek?

Naš klub broji oko 200 djece u 10 škola. Seniorski pogon broji oko 15 igrača i 11 trenera. S fizioterapeutima je taj broj oko 230 ljudi.

  • Koliki je proračun KK Vrijednosnice Osijek?

PRORAČUN U 2017. godini proračun kluba bio je između 2 i 2,5 milijuna kuna; najbliže bi bilo oko 2.200.000 kuna.

Mi sezonu računamo kao natjecateljsku, a ne kalendarsku tako da nama sezona počinje 1. kolovoza i traje do 31. svibnja.

  • Jeste li zadovoljni suradnjom s gradom Osijek?

Mi smo prelaskom iz Darde u Osijek dobili vrhunske uvjete za rad. S time smo najzadovoljniji. Imamo odlične uvjete za rad.

TERMINI Ono što bismo promijenili jest dužina termina za seniorsku ekipu i veći broj termina za mlađe kategorije, koje su nam jako uspješne.

Trenutno plaćamo dodatne termine za Školu košarke u srednjoškolskim dvoranama. To nam je godišnji trošak od 35.000 kuna, a ekipa naše Škole košarke je 2. u državi. Gradonačelnik je obećao da će tu napraviti pomak.

  • Pomaže li Grad Osijek rad vašeg kluba na još neki način?

Pomaže. Našim mlađim kategorijama osiguran je prijevoz na sve prvenstvene utakmice, što je velika pomoć i odlična inicijativa koja traje već drugu godinu.

POMOĆ To je velika pomoć nama kao klubu financijski. S druge strane, to je ogromna pomoć i roditeljima jer si neki klubovi ne mogu financirati odlazak na neko natjecanje te taj trošak snose roditelji.

Treća važna stvar je što taj prijevoz obavlja profesionalac, a ne roditelj, trener ili netko drugi, pa je tako sigurnost djece na prvom mjestu. Mislim da je to pun pogodak i to je inicijativa koju podržavamo.

  • Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Što mislite koliko je važna transparentnost proračuna?

Transparentnost proračuna vrlo je važna. Smatramo da je i bit proračuna da on bude dostupan svima te da ljudi po nekim pravilnicima mogu doći do sredstava.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: