DAMIR MATIJEVIĆ Bilo bi dobro da klubovi novce dobivaju po određenom postotku

Damir Matijević, predsjednik Judo kluba Osijek

Judo klub Osijek broji oko 60 članova koji su raspoređeni po skupinama, ovisno i godinama, Cilj ovga kluba jest bavljenje judom, njegovo razvijanje i promicanje, te razvijanje kod članova pozitivnih i psihičkih sposobnosti, vještine juda i samoobrane. O financiranju, suradnji s Gradom Osijekom te aktivnostima govori predjednik kluba, Damir Matijević.

  • Za Judo klub Osijek iz gradskog je proračuna za 2017. godinu osigurano 2.100 kuna za Troškove najma prostora za provedbu sportske aktivnosti. Jeste li zadovoljni tim iznosom?

U principu nismo zadovoljni jer ja mjesečno plaćam 700 kuna za najam dvorane za treniranje. Godišnje taj iznos bude 8.400 kuna tako da u principu nisam zadovoljan jer ostatak moram platiti iz svoga džepa.

PRIJE I SADA S obzirom da ranije nismo dobivali nikakve novce, moramo biti zadovoljni i s ovim koliko dobijemo.

Naravno da bih bio zadovoljan da se dobije cijeli iznos – bilo bi mi puno lakše jer bih mogao druge stvari financirati.

  • Koji su drugi izvori prihoda vašeg kluba?

Uglavnom su to članarine, više od 90% prihoda je od članarina. Također bude i donacija, ali nešto malo te se trudimo pronaći i nekog sponzora.

  • Koliko članova broji Judo klub Osijek?

Otprilike 60 članova broji naš klub.

SKUPINE Članovi su raspoređeni po skupinama koje se razlikuju po godinama, počevši od najmanjih.

  • Koliki je proračun Judo kluba Osijek?

Proračun našeg kluba je oko 60.000.00 kuna.

  • Jeste li zadovoljni suradnjom s Gradom?

Suradnjom s gradom sam zadovoljan. Korektni su u smislu štogod da se traži, nekad se dobije, nekada ne. Naravno da bi to moglo biti bolje jer uvijek može bolje, što se tiče financiranja. Ono što mi se ne sviđa je što samo jedan klub istog sporta u gradu može dobivati novce.

PRIMJER Taj model financiranja kod nas nije dobro napravljen kao što je napravljen u drugim gradovima (npr. Zagreb, Split).

Bilo bi dobro da klubovi novce dobivaju po određenom postotku jer smo ovako limitirani i ne možemo napredovati. Dokazano je da klubovi ostvaruju puno bolje rezultate u gore navedenim gradovima otkad imaju onakav model financiranja. Vjerujem da je zato i sport u Osijeku na “niskim granama” te je teško pričati o nekom profesionalnom sportu na visokoj razini.

NIŽI TROŠKOVI Sve se više okrećem treniranju djece jer su troškovi manji. Iskreno, ne vidim nekakvu perspektivu ako se nešto ne promijeni po tom pitanju.

  • Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

Transparentnost proračuna je vrlo važna jer građani trebaju znati gdje je njihov novac otišao.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: