Tjedan mozga

Osijek je 17. put za redom otvorio vrata Tjednu mozga. 2002. godine po prvi puta u Hrvatskoj obilježen je Tjedan mozga u svijetu poznat kao Brain Awareness Week.

SVJETSKI DOGAĐAJ Organizatori osječke inačice ovog svjetskog događaja su Medicinski fakultet Osijek, njegova studentska Sekcija za neuroznanost SENZOS, Odjel za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Svečanom otvorenju nazočila je i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš koja je ovu priliku iskoristila da pozove sve građane da pronađu barem jednu aktivnost u ovom tjednu za sebe.

Aktivnosti je mnogo – od brojnih studentskih predavanja, predavanja liječnika i nastavnika, zatim predavanja pozvanih gostujućih predavača, preko studentskih radionica, radionica nastavnika, izložbi pa sve do predstava i kvizova.

TEMA Ovogodišnje teme Tjedna mozga u Republici Hrvatskoj su Umjetna inteligencija, Mozak diše i Mozak i sport, a osječki organizatori opredijelili su se za posljednju. Kroz temu Mozak i sport želi se popularizirati djelovanje fizičke aktivnosti na mentalno zdravlje te važnost „mentalnog treninga“ kod vrhunskih sportaša.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: