Grad Osijek potpisao Europsku povelju o ravnopravnosti spolova


Gradonačelnik Ivan Vrkić potpisao je Europsku povelju o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini.

– Samo uvažavanjem i poštivanjem međusobnih različitosti između žena i muškaraca moguće je stvoriti stabilnu i zdravu zajednicu i osigurati napredak društva u cijelosti – poručio je gradonačelnik.

RAZLIČITOSTI Upravo te različitosti najveće su bogatstvo te čine jedinstvo i cjelinu.

Nakon što je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Osijeka u rujnu prošle godine usuglasilo prijedlog Zaključka o prihvaćanju Europske povelje o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini, a Gradsko vijeće u studenom donijelo ovaj Zaključak, potpisom Gradonačelnika Grad Osijek pridružio se skupini od 22 potpisnika u Hrvatskoj, i to kao 7. grad potpisnik (uz Opatiju, Cres, Delnice, Solin, Vodice i Vukovar).

GRAD ZA RAVNOPRAVNOST Europska povelja pokrenuta je 2006., kao nastavak na inicijativu “Grad za ravnopravnost”. Predstavljena je na 6. Europskoj ministarskoj konferenciji Vijeća Europe i na sjednici Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta iste godine.

Europskom poveljom željelo se dodatno potaknuti lokalne i regionalne vlasti na implementaciju politike ravnopravnosti spolova u praksi i to političkim obvezivanjem, činom potpisivanja povelje. Do sada ju je potpisalo 1694 lokalnih i regionalnih vlasti iz 35 država.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s