Uskrsnice umirovljenicima i socijalno ugroženima

Drago Šerić, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća

Povodom blagdana Uskrsa, Grad Osijek sukladno proračunskim mogućnostima isplatit će jednokratnu novčanu pomoć, odnosno Uskrsnicu umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama, najavio je to gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno s prvim potrpredsjednikom Gradskog vijeća Dragom Šerićem i suradnicima.

Uskrsnice će se isplatiti:
– umirovljeniku s prebivalištem na području Grada čija ukupna mirovinska primanja (tuzemna i/ili inozemna sa svim dodacima) ili ukupna mirovinska primanja s primitkom od rada ne prelaze iznos od 2.000,00 kn,
– socijalo ugroženoj osobi Grada Osijeka koja se nalazi u evidneciji Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo kao nositelj prava na naknadu za troškove stanovanja ili prava na pomoć prehrane u pučkoj kuhinji i
– beskućniku koji koristi usluge smještaja u Centru za prihvat beskućnika u Osijeku.

KORISNICI U proračunu Grada Osijeka za 2018. godinu planirano je 1.650.000,00 kn za isplatu Uskrsnica, a broj direktnih korisnika mjere Uskrsnica 2018. je ukupno oko 10.000 ljudi.

Mijenja se i visina novčane pomoći za umirovljenike I. skupine (čija je mirovina do 1.000 kuna) te će im se isplatiti Uskrsnica u iznosu od 300 kuna (do sada 250 kuna), a otvoren je i ured pod nazivom „Info za umirovljenike“ čija će služba biti na raspolaganju svim umirovljenicima na adresi R. Boškovića 1, svakim radnim danom od 7,30 do 15,30 sati.

Više informacija o isplati Uskrsnica možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: