Škole jednakih mogućnosti


Gradonačelnik Ivan Vrkić 28. rujna 2017. donio je Odluku o prijavi projekta „Škole jednakih mogućnosti 2“ koji je ujedno i nastavak uspješno provedenog projekta tijekom školske godine 2016./2017.

PROTIV SIROMAŠTVA Predstavljanju projekta, koji pridonosi ublažavanju najtežih oblika dječjeg siromaštva i to u vidu podjele hrane djeci u školama, nazočila je i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Posebno se osvrnula na činjenicu kako ovaj projekt nije zamjena postojećih programa subvencioniranja prehrane, već predstavlja dodanu vrijednost nacionalnim programima, a kojim će pomoć biti dostupna većem broju djece.

Navedenim projektom obuhvaćena su djeca koja su članovi obitelji koja žive u siromaštvu, a nisi u sustavu socijalne skrbi. U prosincu prošle godine potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Škole jednakih mogućnosti 2“ između Grada Osijeka i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

OBROCI Iznosom od 623.026,16 kuna osigurat će se ukupno 110.520 obroka za 614 učenika u razdoblju od rujna 2017. do lipnja 2018. godine.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: